Fredags mys!

I morse vaknade Hogge som vanligt pigg som en mört vid 07.00. Vi åt en god frukost och sen åkte Tomas och sonen till hans jobb en sväng. Jag gjorde mig i ordning och lyssnade på Scotts nya skiva. Riktigt bra. Åkte sedan fram till Body shop och fyllde på förråden av ansiktsvård. Tur de för om 1 vecka så stänger affären för ombyggnad i nästan 3 veckor. Sen blev de lite kompletterings handling inför helgen. Tog sen en smarrigt god fika på stan och njöt av att ha semester. Utanför fönstret vräkte regnet ner men vi hade de mysigt på cafet. Åt lite lunch och sen tog vi oss en skön tupplur i höstvädret. Efter lite mellanmål så cyklade vi till cykelaffären för att pumpa våra cyklar. Jag åkte vidare till motionsspåret och gick 5 km Tomas åkte hemåt igen. Han kockade lite god indisk gryta medans jag och sonen lekte.
Vår älskade son gillar just nu två saker väldigt mycke. Jag har lyckats att fånga de på bild:



Äpple och att vara med och plocka i och ur diskmaskinen.

I morgon hoppas vi på en solskens dag. Tomas har träningsdag hela dagen och kvällen med fotbollen så jag har tänkt att jag och sonen ska tillbringa dagen på Svalnäs och sen hemma i soffan och kolla på Sommar krysset. Vi får väl se vad vädergudarna hittar på...

Dags att kolla runt lite på nätet innan soffan lockar mer...

kram

Inte många dagar kvar!

I dag åkte vi och handlade på fm och när vi kom hem blev de bacon och omelett. Sen somnade vi gott alla tre efter lunchen. Kommer sakna tuppluren efter lunchen när jag börjar jobba nästa vecka. När vi vaknat till så regnade de rejält ute men efter en stund pälsade vi på oss och jag tog mig en lång promenad medans Tomas och Hogge gick en sväng till torget och tillbaka. Nu sitter jag här mätt och belåten efter färska räkor med avakado och aoli. Lite vitt vin blev de oxå till. Ska nu intaga duschen och sen vid 20 blir de soffan och Ernst på tvn.

Kram

Div inköp!

Vaknade vid 07 i  morse och sonen var lika go och glad som alltid. Ringde tandläkaren vid 08 och fick en tid på fm för sonen för att kolla tänderna efter att han ramlat för ca 2 veckor sedan. Vid 10 cyklade vi fram på stan för att kolla på docka och dockvagn till Hogge. Hittade ingen så vi shoppade lite t-shirts och mysbyxor i stället till honom. Bra ha kläder inför dagis. Sen cyklade Tomas och sonen till tandläkaren medans jag gick på stan själv en stund. Köpte ett par super snygga jeans som jag länge trånat efter och nu nedsatt 300 kr. Riktigt kap. Tog en kaffe på stan med familjen och sen vidare till nästa leksaksaffär. Förresten så såg allt toppen bra ut med tänder och tandkött. Skönt, Hittade docka och vagn men för dyrt tyckte vi så vi åkte hem istället och käkade lunch. Somnade gott all tre fram till 14 då vi tog bilen till min syrra och familj och där fick vi gott fika och en hel IKEA påse med kläder. Gött nu har Hogge så han klarar sig hösten och vintern 09/10. Sitter och smuttar på ett glas vin och väntar på att Tomas ska komma hem från träningen. Då ska vi äta och slappa i soffan. Sonen sover sen en stund tillbaka.

Kram


Härliga kusten!

I fm styrde vi bilen mot kusten efter en skön sovmorgon till kl. 08.30. Vi solade och fikade vid havet några timmar:


Jag älskar verkligen havets brus och doften av tång. Hogge gick runt på stranden och plockade musselskal men ville helst av allt klättra i bergen. Han fick känna på sin första manet oxå:



På em åkte vi till Lysekil och där fick vi beskåda Ostindiefararen:



Efter lite sen lunch och 1 timmas strosande styrde vi bilen hemåt igen. Nu ska de bli Allsång på Skansen och en kopp te.
Hogge slocknade som en klubbade säl för en stund sedan.  

Tingeling!

Skön dag!

I dag har vi mest varit hemma och skrotat. Svärmor och svärfar var här en sväng på fm och på em kom Sara med familj och fikade. Nu är vi hemma efter en mysig kväll hos mor och far. Hogge åkte traktor och klappade grisen och mumsade hallon gjorde vi bägge två. Nu ska jag hänga tvätt och sen blir de Beck......

1 vecka kvar!

Om en vecka sitter man nog här med ångest att börja jobba igen, men inte nu för jag har ju 1 vecka kvar att njuta av. I dag har vi tillbringat dagen hos svärmor och svärfar. Härliga timmar i solen och mumsigt god mat. Hogge har bara gått runt och grejat. Han är en riktig skrotis. När vi kom hem så slocknade Hogge direkt och jag kröp ner brevid. Tomas åkte iväg och lirade golf. När vi vaknade åt vi lite sen gick vi ut i trädgården och lekte. Nu ligger han i sängen och myser med sin pappa och jag har nyss städat av golv och toa och kök. Tänkte göra de i morgon men fick lite energi efter maten förrut så de vara bara att köra på. Men nu ska jag ta mig en skön dusch och sen lägga mig och läsa.

Kram i kram

Härliga dag

Började morgonen med en mysig frukost sen gick vi fram på stan och fikade med min lillsyrra med familj. Träffade även Tomas syster med familj. Vi gick sedan hemåt och åt lunch och jag slappade i solen någon timma innan jag gick in till grabbarna och sov en stund. Vaknade vid 14.30 och bestämde oss för att åka till Spiken och köpa rökt fisk. Så vi gjorde oss iordning och var där någon timma. När vi kom hem så gick jag en promenad och när jag kom hem lagade vi god mat och nu blir de soffan och nya filmen med Wallander. Gött liv man lever eller??????

God soppa!

Hogge åt Tomas soppa med stor glädje och täckte nästan hela sig med den. Men han tyckte den var god för han åt nästan en hel tallrik.


Underbart härlig dag!

Vår dag på Borås djurpark har varit helt kanon. Vädret var strålande skönt och sällskapet trevligt. Hogge stromtrivdes bland alla djuren och fika stunderna var många:



Kusinerna laddade för titt på div djur



Här är jag och Hogge vid aporna. Mycket roliga och underhållande djur.



Här har vi rumporna på Hogges favodjur - Bä som han säger



Korv och glass i stora lass blev de oxå:



Att klappa och känna på djuren var roligt:



Att leka titt ut är oxå skoj:



Är hemma sedan några timmar tillbaka och nu ska vi snart äta god soppa och slappa i soffan. Vad morgon dagen har att ge vet jag ej än men jag hoppas att de blir den dag vid sjön. Vore gött med sol och bad.

Nä nu ska jag vika lite tvätt och busa med sonen medans min älskade grabb kockar.

Tingeling


Lite bättre!

I går morse hade Hogge feber så han och Tomas fick åka till Barnmottagningen och de konstaterade någon form av bakterie i urinen. Så nu har vi 7 dagars pencilin kur framför oss. Febern har dock försvunnit idag och han mår lite bättre. I dag har vi inte gjort så mycke mest varit hemma och skrotat. Men em tillbringades på Skogshyddans cafe och de var både gott och dyrt. Nu slappar jag i soffan efter 1 timmas promenad och lite käk. Kollade in Ernst program och man blir lite sugen på sol nu. Hoppas på nästa vecka..... Nu ska jag fixa lite inför morgon dagen då vi föroppningsvis drar till Borås Djurpark.

Tja!

ROLIG KVÄLL MEN SEG MORGON!

Gårdagens party var superskoj och vi dansade hela natten lång. Men jag skulle inte tagit de sista glas vinet för de känns idag. Men kul var de. Dagen har tillbringats mestadels i sängen och på altanen men i kväll åkte vi ut till mor och far och grillade med alla mina syrror. Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla in höstens nyheter från HM.

kram kram

Tveksam

I morse ställde jag klockan på 07.00 och strax efter 8 begav jag mig till Blodcentralen och lämnade blod för första gången i mitt liv och som de känndes i fm så var de nog sista oxå. Var helt snurrig i flera timmar och känner mig fortfarande inte bra. Men efter en god lunch återfann sig energin lite granna så jag och sambon städade lägenheten medans sonen sov gott. Sen blev de en stunds lek ute innan vi gick fram på stan och shoppade lite. Hann med en sväng på ICA oxå och fixade tilltugg till morgondagens tjejfest. Ska bli toppen kul. Vinet ligger nu på kylning och ska snart ta mig ann att stryka klänningen. Annars blir kvällen lugn och skön och mycke mys med sonen. I morgon kommer min syster hit och ska bo hos oss tills på onsdag. Roligt för vi träffas inte så ofta. Nä nu ska jag få lite sol innan de dags för lite fixande.

TJA!

Slappar dag!

I dag har vi inte gjort mycke. Tog en fika med svägerskan och familj i fm och sen åkte vi och handlade inför veckan. Åt lunch och sen blev de någon timmas vila med grabbarna i familjen. Regnet hade slutat att falla när vi vaknade vid 15 så vi gick en långpromenad. Regnet kom dock  men vi hade med oss regnkläder som tur var. Nu är de snart dags för kvällsmat. De blir lövbiff med en smarrig sommarsallad. Mumma. Ska sedan ta mig en långdusch och skrubba mig sen blir de brun utan sol i brist på naturlig sol. Måste ju ha en snygg bränna på tisdag då de är dags för en rejäl tjejfest och utgång på tisdax klubben. Resten av kvällen ska jag tillbringa framför tvn och med strykjärnet i handen. Ska stryka lite klänningar och annat som hänger i garderoben är så trött på att stryka när de ska användas blir alltid så stressigt då. Har väl insett de nu när man har barn att tiden räcker liksom inte till. Får passa på när de sover. Hogge har nu kommit in i riktigt bra sov rutiner. Somnar vid 19.30 och sover hela natten utan välling och vaknar vid 07.00. Perfekt inför dagis starten. Nä nu ska jag vika tvätt och sen sätta på en ny maskin.

TJA!

I går sol idag regn!

I dag tog vi oss till Mellbys loppis och auktion. Regnet droppade lite men jag fick tag i en flytväst för 50 kr. SNygg dessutom i blått och rött. Mina favo färger på sommaren. Sen åkte vi till Trollhättan och fallens dagar. Där kollade vi på när de släpper ut vattnet. Och de kom nästan lika mycke uppe i från. Så när vi satte oss i bilen för att åka hemåt så var vi en aning blöta men faschinerade av vattnets kraft. Nu väntar mat och ryggläge i soffan.

Kram

Underbara sommar!

I dag tog vi bilen till Svalnäs och tillbringade hela dagen där. Till en börja med var de lite blås och moln men sen blev de strålande solsken från en blå himmel
Hogge ville vara mer i vattnet än på land:



Kvällen har vi tillbringat på Krog & Kompani. Har ätit en underbart god middag och sitter nu ute på altanen och njuter av sommaren. Hur skönt som helst. Inte ett moln så långt ögat kan se............


Kram och njut ni med!

En tur till djurpark

I morse vid frukostbordet så bestämde vi oss för att ta en tur till Mössebergs djurpark, Packade in oss i bilen vid 09.00 och åkte först till BVC med Hogge för att kolla vikt och längd. Han ligger fint när de gäller längd och huvudmått men vikten hade gått ner sen sist. Beror nog på att han har börjat gå så mycke och ätit lite dåligt när de var varmt för 2 veckor sedan.

Vi styrde bilen mot Falköping och vädret var helt ok till en börja med. Hogge tittade på kaniner:



minigrisar:



Men de roligaste av allt var hästarna. Speciellt när de stack ut huvudet utanför staketet. Hogge pussade och gosade med hästens man:



När vi skulle plocka fram fika korgen så öppnade himlen sig och regnet öste ner. Vi rusade till bilen och fick äta vår lunch där istället. Tur att vi hann se alla djuren innan ovädret. Åkte vidare till Coop i Skara och inhandlade kvällens mat. Korv med bröd.

Ligger nu mätt och nöjd efter korvgrillning, cykeltur till stadsträdgården för en titt på Kadawathas konsert och sen vidare till torget för glass. När jag kollat vädret inför morgon dagen så blir de lite fixande och donande sen lockar sängen och bok. Härliga semster. Jag älskar verkligen att vara ledig och bara slappa. Håller tummarna för en solskensdag i morgon och en tur på sjön.

TJA!

Åka båt är kul!

I dag inledde vi dagen med en fika på Söderströms. Mums vad gott de är med Kaffe Latte. Gick sedan hemåt och vid 12 åkte jag till frissan och la lite slingor. Blev kanon. Tusen tack Sara. När jag kom hem åt vi lunch och sen bar de av mot Kålland och Hogges premiär tur i båten. Han tyckte de var super kul och vi med. Om vädret tillåter så åker vi ut på fredag igen. Tog en fika med Hogges farmor och farfar oxå. Alltid lika trevligt att umgås med dom.

Nu vräker regnet ner och jag sitter vid matsalsbordet med ett glas rött och en smarrig ostbricka. Inte bra för figuren men bra för själen. Undrar just om de är något på tv i kväll. Är sugen på en bra film i regnrusket. Kanske ska jag hyra nya James Bond. Får se vad sambon säger. Han lägger lille sonen just nu. Han är så trött. Han får nämligen bara sova 1 gång på dagen nu mera och då efter maten.Allt för att vänja honom inför dagis start om ca 1 månad. Men hur ska man vänja en annan. Känner stor ångest för den dagen då man ska lämna honom för första gången. Men nu får jag sluta och tänka på de och njuta av semester och umgänget med son och sambo.

Kram

Paket på posten

I morse styrde vi bilen mot svalnäs och sol och bad. Blev kvar i några timmar men sen kom molnen och då åkte vi hem igen. Hogge tog sig dock ett dopp. Vi värmde oss med kaffe och bulle. När vi kom hem somnade Hogge gott och vi mumsade på lunch. När Hogge vaknade fick han Lasagnette från igår och Tomas gick ut för att hämta posten. I brevlådan låg ett grönt paket till Hogge. Den innehöll en jättefin bok, ett kort och två dammtrasor. Paketet var från Hogges faddrar (min syster och svåger) Tusen tack till er. En rolig överraskning:



Nu blir de lek och bus i trädgården hela em.I kväll ska Tomas på fest och jag och Hogge pogge ska vara hemma och mysa. Nästa tisdag är de dags för mig att gå på fest.

Kram


Fixar dag!

Vaknade strax innan 7 i morse av en liten son som sa mamma. Hur mysigt är inte de då och så kollar man ut och solen skiner från en helt klarblå himmel. Tog på mig träningskläder och begav mig ut på en timmas promenad sen  blev de frukost med resten av familjen och titt i NLT. Dock blev vädret sämre och våra planer att åka ut och sola och bada blev ändrade. När sonen somnat satte vi igång och storstädade toalett och kök, Vad fint de blev. Håller nu tummarna att de blir fint i morgon i stället. Men vi ska inte klaga de är 23 grader varmt och de regnar ju faktiskt inte. Kylskåpet är nu oxå proppfullt igen efter en shoppingrunda på ICA. Om en liten stund kommer Hogges farmor hit på kaffe och lite bus med sitt barnbarn. Så nu hinner jag inte sitta här mer.

Tjingeling

Solen skiner!

Har fått nästan 1 timmas sol idag. Gött! Bägge pojkarna sover och nu ska jag krypa upp i soffan och läsa min bok. Har hunnit med och handla lite oxå inför kvällens grillning. Men först ska vi åka på LOFA fotboll i Råda vid 16. Kul att kolla på folk och ev lite fotboll.

Dags att mysa....

kram och hoppas ni alla där ute njuter av sommaren och semester (dom som har)

Regn och åter regn!

I dag skulle vi gått på Mellbys aktion/loppis men den blev tyvärr inställd pga regnet. Fick bli en fika hos mor och far istället. Hogge fick även träffa kusinerna en stund. Gick en sväng till grisarnan men de luktade så himla illa så vi gick snabbt ut igen. Har aldrig vant mig vid den lukten. På vägen hem svängde vi förbi MC och tog med oss lunch. Hogge åt med stor aptit:





Hogge sover nu gott och Tomas me tror jag. Ska krypa ner jag med och slappa lite. Sen blir de nog lite städning och ev en tur i spåret innan kvällsmat.

Tingeling

Shopping!

I dag beslöt vi oss för att ta en tur till SKövde och lite shopping. Blev dock inget för min del men Tjabo och Tomis fick en del saker inhandlat. Vi åt en mumsig fika på ett mysigt cafe och kaffet var så gott. Tyvärr så ramlade Holger och slog sig rejält. Han blödde mängder ur munnen och mådde inte bra, Men efter lite tröstande och titt så kunde vi konstatera att alla tänder satt som de skulle men han fick en rejäl fläskläpp. Inte lätt att stå på benen när man nyss lärt sig gå. Nu har fläskläppen lagt sig lite. Har varit i kontakt med tandläkaren och försäkringsbolaget för att registrera skadan. Ska åka in med honom om ca två veckor och kolla så att tänderna mår bra.

Kvällen har hitills trillbringats i spåret och jag har gått nästan 5 km och och shoppade lite mat och ett linne och en t-shirt till mig. Tomas lagade till kyckling med dragon och feta ost och jag och sonen tog en lång och varm dusch. Nu myser de två i sängen och jag ska slå mig ner vid matsals bordet och sätta in kort i album. En perfekt grej att göra när vädret är ruggigt och tvn visar tråkiga program. Kan förresten varmt rekomendera filmen Johan Falk som vi var på igår kväll. Riktigt läsklig men super bra.

Kram kram

Härliga semester!

I går kom vi hem från våran lilla tripp. En härlig tripp fylld med många fina semester minnen och en del regn men oxå sol.







Tomas införskaffade sig en liten leksak oxå - ett radiostyrt flygplan.



Hogge fick ett nytt regnställ att ha på dagis. Ett grönt fint från Didrickson.

Lite bad blev de oxå ett med regnkläder:



och ett med badkläder:



I dag är de stora tvättar dagen. Tomas jobbar och jag och tjabo är här hemma och slappar. Var framme på stan en sväng i förmiddags och då råkade vi träffa på Hogges kusiner med mamma och Hogges farmor. Tillsammans intogs de en god fika på favo cafet. Nu sover Hogge gott och  jag ska passa på att fixa lite.

I em blir de träning och sen kvällsmat tillsammans med mormor som sedan ska ta hand om sonen medans jag och Tomas ska gå ut en sväng och ta en glas vin och sen kolla på bio. Mysigt när de är så här tråkigt väder. Jag lider dock inte. Har fått min dos av värme och sol för de här året. Men så klart några solskensdagar till kan väl inte skada. Nä nu är de dags att käka lunch.

Kram

Vackert!

Har haft en lugn dag idag. Fram till 14 har vi varit hemma och packat och myst ute på altan. Fick börjat läsa min bok dessutom. Brukar läsa 1 per år och oftast på semestern. Vid 15 begav jag mig på bröllop. Jag och en kompis åkte och tittade på en gemensam väns bröllop och de var så himla vackert, Vi fick båda två insperation till våra egna. Hennes är dock bestämt till nästa år mitt vet jag inte än. Men man är ju en bit på väg........Nu ska jag packa de sista sen blir de bums i säng och titt på tv innan de är dags att sova och ladda för 4 dagars semester tripp till Sommarvik i Årjäng. Där väntar ett gäng kompisar och deras familjer. Ska bli kul med lite camping liv och bara njuta av att vara ledig.

Hörs om några dagar

Kram

Inte vilken fredag som helst!

Semester fredag är väl en av de bästa fredagarna som finns. Slutade jobbet vid 17 och hämtade upp Tomas och Hogge. Åkte ut till Tomas föräldrar och tog oss ett dopp vid bryggan. Härligt 26 grader i vattnet och 32 i luften. Styrde bilen mot ICA och shopping inför helgen och kommande semster tripp. Blev ett dyrt kalas men mycket gott. Slappar nu på altanen efter god middag och vin. Hogge somnade gott vid 20.30 och Tomas kollar tvn. Ska packa lite och hänga och vika tvätt innan sängen lockar.  I morgon blir de bad och sol och sen en titt på ett bröllop och sen grill kväll med Tomas familj och firande av svägerskan.

Dags att fixa lite!

Tingeling

Svensk sommar!

I dag har varit en fantastisk dag. Vi har varit och badat och solat med barnen och sen när jag kom hem så somnade jag gott brevid sonen i nästan 2 timmar. När vi vaknat till vid 17 så gick vi ut till den nyinköpta poolen och tog oss ett dopp i kvällssolen.



Nu slappar jag på altanen med ett glas kallt vitt vin. Gott i värmen. I kväll har vi mumsat på havskräftor, räkor, bröd och aioli. Så himla gott! Tomas försöker söva sonen men han vill inte sova. Tror de är värmen. I morgon är sista arbetsdagen innan 4 veckors ledigt. Sköööööööööööööööönt.

Kram på er och njut för om några dagar är de slut på värmen.

RSS 2.0