Skön dag

Vilken skön dag de har varit. Mysigt kalas och god mat. Sonen sover nu gott och jag ska krypa ner jag me och zappa lite och kolla på slutet av körslaget.

Natti natti

Mysig dag och kväll!

I går fm gick jag och Hogge en promenad med Frida och Mira. Sen gick vi hemåt och åt lunch. Vid 13 kom Telia och installerade. Nu funkar internet men tvn har vi inte fått igång än. När klockan började närma sig 17 gick jag och klippte mig och så här blev de:



Lite kort men de växer ju ut igen.

Åkte sen på tjejmiddag och vi hade beställt mat på den nya thai restaurangen men efter att ha väntat i 40 minuter gav vi upp  och tog med oss pizza från pizzerian i källby  istället. Smarrigt god  var den. Hemma hos Linda blev de mycke prat om ditt och datt. Vid 01.30 åkte vi hemåt igen. Tack tjejer för en toppen mysig kväll.

Är lite trött idag. Hogge vaknade vid 8 och nu har vi ätit frukost med nybakt bröd och kokt ägg. I dag blir de en fm hemma och i em åker vi ut till mormor och morfar och firar kalas för Carl.

tjingeling

Inga farliga bakterier!

Fick provsvaret i em och de fanns inga farliga bakterier i urinen. SKönt de och Hogges feber har ju försvunnit oxå så de var nog bara vanlig 3-dagars feber. Men man vet ju aldrig. I kväll var jag och sola och sen gick vi en promenad hela familjen. Väl hemma igen åt vi mat och Hogge åt strips med stor glädje och så här fint var de på golvet efter honom:






Har städat hela lägenheten och ska nu ta mig en dusch och vid 21 ska jag kolla på Vad blir de för mat?

Skönt med helg i morgon. En fullspeckad sådan men bara roliga saker. Frisören och tjejmiddag i morgon kväll och på lördag kalas för Hogges kusin Carl.

Kram kram

Feberfri!

Jippi i morse var Hogge feberfri och vi åkte på babycafe med Frida och MIra. Sen gick vi till Ingo´s cafe och åt en smarrig lunch buffe. Barnen lekte och hade de jättekul efter maten. Nu har de åkt hem och jag och Hogge är hemma och gör inget speciellt. FIck brev från Göteborg i dag och Hogge ska skrivas in den 20 feb kl 10. Nervöst och pirrigt känns de i kroppen just nu.

I går hände något riktigt läskigt. Jag var i sovrummet för att bädda rena lakan. Tomas kom in med Hogge och vi satte oss i sängen så att han kunde gå imellan oss. Sen fortsatte jag och trä på påslakan och Tomas skulle lägga in kläder i garderoben. Vi glömde bägge av Hogge som var i sängen och vips kröp han iväg och ramlade ner från sängen. Han landade på axeln och sen huvudet. Jag blev så himla rädd och tänkte att nu så blev han rejält skadad. Men vi kunde inget se och efter en stund var han som vanligt igen. Tomas ringde sjukvårsupplysningen och de sa att barn tål ett sådant fall för de är så mjuka i kroppen. Men man blir ju nervös att de kan bli någon inre blödning och så. Hade svårt att somna igår och kollade på en film till 24 i natt. Nog om de.....

Nu ska jag gå lägga sonen för han börjar bli lite trött.

kram på er och ta väl hand om er och nära och kära

Lite piggare!

I natt sov vi som en stock hela familjen. Vaknade vid 4 att Tomas snarka och sen vid 5 av att Hogge var hungrig. Men 5 timmars sömn i sträck är inte illa.

Hogges feber ligger runt 38 och han hostar en del så vi hoppade babycafet idag. Ringde  barnmottagningen och de hade inte fått in något provsvar än. Skulle höra av sig när de kom in.

Nu ska Hogge badas och sen blir de en långpromenad innan lunch.

kram kram

Vilken träning!

I kväll har jag och Frida varit på Helens danskola och kört ett Cardio muskelpass. Vi var helt slut efter 10 minuter och efter 1 timma var vi nästan svimfärdiga. Men kul var de så de gör vi om nästa tisdag. När jag kom hem var middagen klar och sen tog jag och sonen en dusch. Sen någon timma tillbaka sover han gott i sängen och jag kollar på en film på 3:an.
Håller tummarna att han är feberfri imorgon och att vi får reda på provsvaren.

Natti natti

Ingen förändring

I natt vaknade Hogge vid 3.30 och hade då 39 i feber vi gav honom alvedon och lite välling. Han sov gott till 7.30 och då hade han bara 38.4. Han åt lite välling och sen sov vi tills 10.00. Febern låg fortfarande på 38.4. Jag tvättade av honom och han åt lite gröt och drack lite vatten. Nu ligger han i vagnen på altanen och myser. Han fick en alvdeon vid 11 för att han skulle sova gott.

Vi hoppar träffen med föräldragruppen idag av förståeliga själ. Själv ska jag greja iordning lite sen ska vi gå och köpa lite mjölk och bröd.

kram kram

Lite sjuk!

Vi blev omhändertagna direkt på jouren och urinprovet visade att de fanns bakterier  men crpn var låg. Vi fick sen vänta på doktorn i över 1 timma. Hogge somna gott och jag och Tomas kolla på nyheter och ett veterinär program från australien. Doktorn tyckte att vi skulle avvakta provsvaren från urinodlingen. Så vi åkte hemåt. Väl hemma kollade jag på bonde söker fru bröllopet. Så romatiskt. Vi tog tempen på Hogge och den hade nu stigit till 38,9. Vi gav honom alvedon och nu ligger han och myser i sängen med Tomas.

Får nu bara vänta och se vad provsvaren säger och under tiden försöka hålla tempen nere. Känns som vi har en lång natt och några långa dagar framför oss. Men de viktigaste är att Hogge kryar på sig.

Dags att sova...

natti natti

11 månader idag

Kom på för en stund sen att Hogge är ju 11 månader i dag bara 1 månad kvar till sin 1-års dag. Mitt möte fick jag ställa in. Hogge har fått högre feber så vi har nu tatt urinprov och ska om en stund åka in till jouren för att kolla de och ev crpn. Håll tummarna att de bara är förkylningsfeber.



kram kram

Nya kamrater!

I dag besökte jag och Hogge Humlans öppna förskola och de var verkligen toppen mysigt. Det är 3 lägenheter som är omgjorda till förskolan. I em har vi bara varit hemma och myst och i  kväll ska jag på möte med LIF. Jag sitter med i en miljögrupp som jobbar med att förbättra miljöarbetet i föreningen. Vi har bla miljö certificerat föreningen och blev sveriges första förening med detta certifikat.

Hogge har dock lite feber men vi avvaktar med att åka in för den ligger  bara på 38,2 och han är ju lite hostig och snuvig.

Dags att kocka ihop  lite mat innan jag ska åka.

kram kram

Älskade son!

I fm åkte vi ut till Hogges farmor och farfar och myste och fick god fika och lunch, Tusen tack. På vägen hem veckohandlade vi och hämtade ut kläder som vi beställt från HM. Blev så glad för både tröjan och skjortan passade. Bikinin kommer inte förrän i april och då hoppas jag att jag ska komma i den med. Hogges luvtröja och shorts var lite stora men de är ju tanken att de ska passa till sommaren. I em har jag legat i 3 timmar och kollat på top model. Hur skönt som helst. Sen tog jag och sonen en lång promenad längs Älven. När vi kom hem kockade jag ihop pasta och köttfärsås. Det blev smarrigt gott. Älskade sonen satt så fint i nästan 30 minuter och lekte med en slev.



Nu ska jag ta mig en dusch och sen blir de soffan.

kram kram

Alla tiders dag!

Vilken skön dag! Vaknade ganska utvilad vid 9 och vi gjorde oss i ordning och gick till söderströms cafe och åt frukost. Ringde mamma och kollade om de var hemma och bokade in en träff hos dom vid 11. Tog en sväng till Rydéns för lite shopping men vi hittade inget på rean. När vi kom ut till Stommen fick Holger titta på grisarna. Han blev dock lite rädd för dom stora suggorna så vi gick upp till huset i stället och fikade med mor och far och kusinen Lucas. Griskötaren Frida träffade vi på oxå. Deras hund hade nu kommi hem från sjukhuset och mår helt ok.

Vid 12.30 åkte vi hemåt och åt lite lunch.  Vid 14 somnade vi gott hela familjen och vaknade vid 16 igen. Jag tog på mig löpardojorna och gav mig ut i löparspåret. Dock lite halt men så skönt. Väl hemma igen åkte vi till värmeverket med skräp och sen tvättade Tomas bilen. Jag och Hogge tog en promenad hemåt.

Nu ska jag ta mig en dusch och sen krypa ner i sängen med varm fruktsallad med vit choklad och vanilj kesella. Jag ska kolla på ett program och Carola.

Kram kram

Mätt och belåten

Sitter och smuttar på ett glas rött. Är mätt och belåten efter en god middag. Idag blev de grillad kyckling och revben. Med en god sallad och vitlöksbröd till. Vi tog lite goda ostar som dessert så fruktsallad med riven vit choklad och vanilj kesella får de bli i morgon istället. Ska nu ta mig en dusch och sen lägga mig i soffan och kolla på Let´s dance.

Ha en skön fredag alla kära läsare

Mysig dag!

Vaknade ganska utvilad i morse. Hogge bufflade bara två gånger en gång vid 01 och en gång vid 03. Vid första tillfället bytte jag blöja och han somnade om och vid andra tillfället fick han välling och sen somnade han. På fm var vi bara hemma och myste och vid 12 mötte vi Frida, Mira och Sandra för en lunch på stan. Sen tog jag och syrran en lång promenad längs sjön. Så gött med frisk luft och motion, Nu har jag sovit en stund med Tomas och Hogge. Men om några minuter ska jag åka och träna Core på friskis.

Tjingeling

Vilken natt!

I natt har Hogge bufflat hur mycke som helst. För er som inte vet vad ordet buffla är så kan man beskriva de på följande vis. En person som utan dens vetskap snurrar runt och vrider sig i sängen och kan vid vissa tillfällen även skrika till eller ha andra ljud för sig. När klockan ringde vid 8 sov han gott och jag bestämde att inte åka till Majåkers kyrkans öpppna förskola. Vi sov vidare istället. Vid 9.30 vaknade vi och då kände jag mig rätt så pigg faktiskt. Åt frukost och efter två bajsomgångar från Hogges sida en på golvet och en i blöjan så gjorde vi oss lite fräscha och gick till stadium för att byta mina gympa skor. De hade som tur var i min stl. Träffade på Magnus och Vera och vi gick och fikade på 3 B.
Gcik sedan hemåt och fixade lite och vid 12.30 åkte vi till Tomas jobb för lite lunch date.

Väl hemma röjde Hogge en timma och jag fick hängt upp tvätt och plockade ur diskmaskinen. Vid 14.30 somnade vi gott bägge två. Hogge sover än men ska snart väcka honom för lite gröt. Själv sitter jag i underställ och ska när Tomas kommer hem ge mig ut på en löprunda de var evighet sen men nu måste jag verkligen komma igång. Älskade ju att springa innan jag fick barn och hoppas att jag får uppleva den känslan snart igen.

Tjingeling

Kalas!

Nu är kalaset över och jag ligger i soffan i morgonrocken och njuter. Vad mysigt de var och vad fina paket jag fick.



Familjen samlad innan gästerna kom

Min familj busade lite med mig. Jag hade önskat mig en sån där smidig damsugare som man kan ha ståendes i köket. Men när de kom hade de alla ganska små presenter med sig. Lite fundersam men jag tänkte att de hade väl hittat på andra saker i stället. När de var dags att öppna visade de sig att de hade plockat  i sär den för att lura mig. Ni är allt för goa. Jag blev grundlurad och dessutom fick jag massa paket. FIck oxå en termos och två tallrikar från sundborn samt ett läppglans och en flaska vin. Av kära sonen fick jag ett par sneakers.



Tusen tack alla när och kära för att ni kom och förgyllde min dag och tack för alla fina presenter.

Nu ska jag tvätta av mig sminket och krypa ner hos resten av familjen.

Natti natti

Gör bra!

I dag har vi varit på baby cafe och Hogge kröp omkring för fullt både under sången och sen efter. Nu sover han gott på altanen. Jag har hunnit med massor. Lunch med mamma, hängt upp de nya gardinerna och satt upp den nya lampan i stora rummet, skurit grönsaker och garnerat tårta och damsugit.





Nya gardiner och kuddar ska de bli hit me och idag hitta jag ett super fint tyg. Får bli nästa månad eller när vi kommer hem från Göteborg.

Nu ska jag se om sonen vill vakna så att jag kan ge han lite gröt. Sen ska vi duka bord och styla om oss innan gästerna kommer vid 18.

kram kram


JIPPI!

Har nu fixat iordning de mesta inför i morgon. Fick en för tidig födelsedagspresent av min älskade Tomas. Super snygga gympa skor. Nu ska här tränas!



Tavlan på vår söte son blev toppen fin:



När Tomas kommer hem vid 22 ska jag ta mig en dusch och sen blir det bums i säng så att jag är utvilad i morgon på min stora dag.

Syrrans hund ska ev opereras idag eller i morgon. SÅ skönt att han lever!!!!

Natti natti





Lite fixande

I fm var jag och handlade de sista inför kalaset i morgon. Hogge sover gott på altanen och jag ska snart väcka honom för om en timma ska vi vara hos Lisa och leka med barnen i föräldragruppen.

I kväll ska vi sätta upp tavlan och lägga på dukar på borden och städa de sista.

Nu måste jag väcka sonen.

Kram kram

fint rum

I dag har vi fått i ordning i Hogges rum. Saknas dock en del möbler och matta och hyllor.


'
Men de kommer väl så småningom. Fick sms av Frida och Chili mår lite bättre idag. Skönt de.

Nu ska jag åka och träna.

Tjingeling

Ledsen

Fick ett tråkigt besked via sms för en stund sen. Min systers hund ligger på sjukhus och kanske inte överlever natten. Han blev påkörd av traktorn tidigare idag. Är så ledsen för jag vet hur mycke han betyder för dom och mina föräldrar. Stackars den som körde på honom oxå. Tänker på er.

Brödkakorna är klara och jag känner mig helt tom efter smset. Man tänker så hemska tankar om vad som kan hända min älskade son och alla andra som man älskar.

Tomas och Hogge åkte för en stund sen på bandy och jag har lite tid för mig själv. Vet ej vad jag ska hitta på. De blir nog ingenting. Ska nog lägga mig i soffan och zappa på tvn.

Kram på er alla och ta väl hand om er och dom ni älskar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tidig morgon!

Kl 7.15 imorse vaknade Hogge och ville gå upp och leka. Vi gav honom välling och bytte blöja och lyckades få honom att somna om till 9.30. De var så gött att få sova ut. Vi åt en smarrig frukost och sen tog jag och sonen en promenad till Stadsträdgården för att titta på fåglarna och gunga på lekplatsen. Tomas var kvar hemma och målade Hogges säng.



Mötte upp han vid LL och handlade inför veckan och mitt kalas. Väl hemma igen åt vi lunch och sen satte jag igång att baka bröd. Limpan är klar och nu väntar jag på att degen till Hålkakorna ska jäsa klart.



I kväll ska vi göra iordning i Hogges rum. Sätta upp en hylla och lite andra grejer.

Dags att baka ut brödet.

Tjingeling

Ja säger bara: BUSUNGE

I går efter att jag hade bloggat klart bestämde jag att vi skulle byta lakan i sängen. De är ju så skönt att lägga sig i nybäddad säng och mysa. Tomas som precis hade fått Hogge att sova sa att vaknar han så får du ta hand om honom sen. Vem tror ni vakna och var som ett yrväder jo Hogge pogge:







Tiden stämmer dock inte hon var ju bara 20.51.

Nu har vi precis ätit var sin räksmörgås och Hogge har nyss kommit upp ur badet.

Idag blir de en sväng på stan för att fixa lite saker. Kvällen tillbringas hos Hogges faster med familj. Hennes sambo fyller 35.

Nä nu ska jag kolla runt lite bland andra bloggar.

kram kram

Vitt vin och räkor

Sitter och smuttar på det underbart goda vita vinet. Lindemans chardonnay. Super gott till räkor.



Dagen i Göteborg har flytit på som planerat. Åkte till BVC i morse och vägde och mätte lillkillen. Han hade gått upp till 10370 g. Så gött. Längd och Huvudmått så bra ut oxå. Vi fortsatte mot Drottningsilvias sjukhus och där träffa vi Hogges favorit sjuksyster. Hon bjöd på gott kaffe och supergo krans med äpple, Vid 11 kom alla läkare som planerat och vi fick en utförlig genomgång om hur Hogges missbildning har utvecklats och hur de kommer gå vidare.

Operationen blir antingen den 16 eller 23 februari och de kommer att operera bäcken och "stoppa" in blåsan. Snoppen kommer de ta vid ett annat tillfälle. Vi känner oss nöjda med detta beslut. Denna operation kommer innebära att vi bor i Götetborg 4-6 veckor och Hogge kommer ha en stålställning fastskruvad i bäcken minst 2 månader efter operationen.

Nu gäller de att njuta av veckorna som kommer för efter operationen är det dags för mig att börja jobba och Tomas ska ta hand om vår älskade son:



Efter besök på avd 320 och 327 sa vi hej då till alla och åkte in till stan och shoppade lite. Styrde sedan V 70 mot Vårgårda och där bjöds de på underbart smarriga semlor och gott kaffe. Fick en stor bukett med tulpaner som grattis på min kommande födelsedag. De kan tyvärr inte komma. SNyft.



Ska nu slänga mig i soffan och kolla på Lets dance.

kram på er alla


Äntligen!

På fm idag åkte jag och sonen ut till Majåker och fikade med Hogges faster och barn. Tusen tack för den goda kladdkakan. Efter lunch somnade Hogge gott och när klockan närmade sig 16 fick jag väcka honom, För vid 16.40 skulle vi ju möta Tomas och hämta ut paketet från Telia som ÄNTLIGEN har kommit.Den innehöll div saker som behövs för att installera bredband, telefon och tv. Men tydligen blir de inte klart förrän den 23 januari.
Här sitter vår lille busige son i kartongen:


Medans Hogge sov i em hann jag äta, sätta in kort i album, sätta in recept i min receptpärm, duscha och kolla nätet. Inte illa de.

I kväll har jag försökt mig på att baka ett nytt sorts bröd,

DRÖMSTADSLIMPA

8 dl vetemjöl
3 dl fiberberikad havregryn
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1/2 dl hela linfrön
1 dl mörk sirap
1 dl lingonsylt
6 dl naturell youghurt

Blanda samman de torra ingredienserna väl.
Tillsätt resten och arbeta ihop till en smet
Häll i form grädda i 175 grader i 45 min


Den första limpan fick jag slänga för jag råkade sätta ugnen på 225 istället för 175. Limpan blev stenhård och mörk på utsidan och degig på insidan. Har nu limpa nummer 2 i ugnen och ska ta ut den vid 21 och hoppas på bättre lycka den här gången. Tänkte ju bjuda på detta bröd när jag har kalas nästa vecka.

SKa packa lite också innan de är dags att kolla på Vad blir de för mat? Sen är det dags att sov för i morgon bitti beger vi oss till Göteborg igen och träff med div doktorer ang Hogge Pogges operation. I morgon em ska vi hem till hans faddrar/min syster och svåger och äta semlor. Sen blir de hemfärd och mys med färska räkor och vitt vin på kvällen. Måste lyxa till de ibland.

Dags att fixa lite.

Kram kram

Kusin på besök

I dag gick vi till Baby cafet på fm och sen gick vi hem till oss för att äta lunch och ge barnen sin mat.
De lekte för fullt hela eftermiddagen och Hogge somnade först nu vid 16. Helt slut.





Om en stund när Tomas har kommit hem ska jag ge mig ut och gå 5 km. SKa bli skönt med liten tid för sig själv.

Sen blir det god mat och slappning i soffan till Top model.

Snart ännu en vecka till ända.

TJA!

Träff med barn och föräldrar

På fm idag fick vi äntligen beställt tavlan på Hogge. Blir färdig att hämta nästa tisdag. Hoppas vi hinner få upp den innan onsdag kväll då vi ska ha kalas här hemma. Jag fyller nämligen 34 år. Gööööööööööööööööör gammal. Efter lunch åkte vi upp till Helena och Pontus och träffade de andra barnen och föräldrarna i föräldragruppen. En hel månad sen sist och gud vad de växer och utvecklas de små liven.

Hogge sitter och leker för fullt på golvet  och Tomas åkte nyss på bandy. Ska röja lite om en stund sen kryper vi ner under täcket och kollar på Top modell 11 kl. 20 JIPPI!!!!! De bästa är oxå att de sänds även ett avnsitt i morgon kl 20. Kvällarna är räddade.

I morgon bär det av på Baby cafe och lunch med Frida och Mira. Jag ska bjuda på hemmagjorda amerikanska pannkakor. Mumsigt gott.

Dags att fixa lite .......

tjingeling

Dags för soffan!

Nu har jag ätit och sen duschat med sonen:



Nu ska jag slänga mig i soffan och kolla på Guldbaggegalan. Älskar januari månad på tvn för då är det galor nästan varje vecka.

Tjingeling

Favorit!

Vi vaknade vid 15.30 och Hogge åt gröt och jag knäckemacka och mjölk. Han har en favorit oxå. Rån med rejält mycke smör:



Nu väntar vi på att pappa Tomas ska komma hem. Frida kommer vid 17 och då drar vi på träning.

Tja!


Veligt!

Lilleman sover gott efter fm på mitt jobb och sen lek och lunch ute hos mormor och morfar. Göteborg ringde och önskade oss dit redan på fredag dock inte för operation som tur är utan en undersökning. Tydligen var det en läkare(en av världens bästa ortopeder) där på plats från USA som förhoppningsvis ska operera Hogge. 

Ska krypa ner under täcket ja me och sova lite. Träning i kväll med syrran. Gött att köra igång igen efter helgerna. SKa försöka träna måndag och onsdag den här veckan. Hade tänkt fredag oxå men nu ska vi ju till Götet och efter en sån dag är man ju helt slut.

Dags att vila lite.

kram kram

Aldrig ljust!

I dag har de aldrig blivit dag känns de som. Mörkt hela dagen. På fm åkte vi och veckohandlade och så här ser veckans matsedel ut på ett ungefär

söndag: kräftsoppa med vitlöksbröd
måndag: kassler och ris
tisdag:korv med bröd (tomas) Pannkakor (jennie)
onsdag: bacon med pasta
torsdag: vardagsgryta med ris

Efter lunchen åkte vi ut till Hogges farmor och farfar och åt fika och mös framför den öppna spisen. Sen styrde vi bilen till OK och tomas tvätta bilen och jag och sonen tog en långpromenad hemåt.

Nu dricker vi var sitt glas rött från gårdagens flaska och tomas kollar på bandy på tvn och jag har kollat runt bland andra bloggar.

Ska nu hänga tvätt och sen lite matlagning.

hej svejs

Första grillningen!

Nu har vi grillat för första gången i år:



Smaskigt gott. Hade varit roligt med lite sällskap från småland och en öl eller vad säger ni i fam Nordal.

Ska snart gå lägga mig i soffan och zappa på tvn.

Mira och Frida var är mellan 16-18 och de var super mysigt. Roligt för barnen att leka lite.

Dags att slänga sig i soffan

fixar dag

Hogge vaknade tidigt idag så vi la oss igen på förmiddagen.



Klockan på kortet stämmer inte. Den går 1 timma före. När Tomas åkte till träningen så tog vi en promenix och handlade lite grejer till kvällens middag - plankstek.

Väl hemma igen så åt vi lunch och sen somnade sonen gott. Jag passade då på att måla hyllorna till högtalarna. Så nu ligger de och torkar.

När Tomas kommer hem tänkte jag ta mig en långdusch och sen vid 16 kommer Frida och Mira hit en sväng så att barnen kan få leka lite. Vi ska bära ner de sista grejerna i förrådet så att Hogges rum blir tomt så att vi kan börja att inreda de. Kollade lite på mattor idag men hittade ingen av intresse. Vet inte riktigt vad vi ska ha. De jag vet är att de ska finnas grönt i den.

Dags att duscha och skrubba av färgen på fingrarna.

Tja!


Vilken skojsig dag!

Kl. 9.30 i morse gick jag och Frida fram till 3 B med våra små barn. Vi åt en smarrig frukost buffe. Tog en sväng och köpte vin till helgen och sen gick vi en promenad i det underbara solskenet. När vi kom hem till mig så öppnade vi en flaska med alkholfri champagne och skålade in de nya året. Vi är lite tokiga. Efter lunch åkte de hemåt och jag och sonen la oss för att vila vid 14. Pappa Tomas kröp ner hos oss strax därefter och vi sov gott till 16.30. Jag pälsade på mig och tog en långpromenad. Mötte upp resten av familjen vid ICA och vi shoppade helgens mat. När vi kom hem lagade Tomas mat och jag lekte med sonen.



En kille som kan koka ris, steka kött, röra i såsen, dricka vin och läsa sportbilagan samtidigt kan man ju inte motstå att älska!!!!!

Hogge bajsade på toa för första gången idag. Dock inte i den utan vid sidan om:



En liten bild från igår:



Det är för mig en gåta hur man kan vara så pigg och glad efter en massa undersökningar och nersövning!

Dags att läsa lite andra bloggar.

kram kram

Sång och mys

I fm gick vi på babycafe och sjöng med de andra barnen. Efter lunch kom Hogges mormor och lekte med han en stund. Hogge fick jättefina mysbyxor och haklapp. Tusen tack. Vi fikade med nybakt från Henrys. Nu sover sonen gott och jag funderar på om jag oxå ska lägga mig en stund. Ska åka och handla när Tomas kommer hem. Hade tänkt att träna idag men har ingen större lust så jag hoppar de. Får bli i morgon istället.

hej så länge

Fullspeckad dag

Vi ligger nu hela familjen i sängen och kollar på Grammisgalan.

De har varit en fullspeckad dag från början tills nu:

Resan ner gick bra dock en hel del snö på vägen mellan Allingsås och Göteborg. Vi anmälde oss och Hogge fick emla(bedövningssalva) på händer, ett armveck och en fot. Den skulle värka i ca en timma så vi tog en sväng upp till Urinmottagningen och lämnade tillbaka blöjor som vi ej använder samt att vi beställde nya.

Vid 9.00 skulle de sättas nål. Efter många försök lyckades de få in en i armvecket dock inte det som var bedövat så Hogge skrek rejält. Nu skulle han fyllas med vätska så vi turades om att underhålla honom. När de var klart var det dags för filming av njurarnas kapacitet och de gick alla tiders. Hogge somnade så gott. Vi la över honom i vagnen och gick upp till nästa avdelning för att anmäla oss. Sen var de en lång väntan. Jag och Tomas passade på att äta lite och sova en stund var på en hård brits i Hogges rum. Hogge var vid gott humör hela tiden och strax efter kl 13 blev han nersövd av narkospersonalen och han somnade så gott i Tomas famn.

Alla undersökningar gjordes och kl 14.30 var vi på rummet igen. Hogge var pigg och glad och vid 15.30 fick vi åka hem.
Vi tog en sväng till Allum och köpte en jacka till Hogge och 2 tröjor och sockar på Polarn o Pyret. MIn favo affär. På vägen hem så fick Hogge ont i magen och vi fick stanna i 20 minuter på en parkering och trösta honom. Efter ett tag kom de en rejäl bajs bomb och sen somnade han gott. Detta berodde nog på att han inte åt något mellan 5.00 och 14.00 och sen åt en rejäl laddning med välling.

När vi kom hem var han som en solstråle och lekte för fullt. Efter en god middag lagad av Tomas tog jag en dusch och Hogge ett bad. Sen dess har vi legat i sängen och sonen sover gott sen 1 timma tillbaka.

Glömde och berätta resultaten från alla undersökningar. De vi fick reda på var att njurarna fungerade bra, de finns gott om plats för blåsan inne i kroppen och de verkar som om bäckenbenet har gått ihop lite även om inte röntgenbilderna visade de så kändes de så enligt ortopeden. Den 23 januari är det dags för nästa resa ner och då ska vi får mera besked om hans kommande operation.

Nu ska jag borsta tänderna och sova. Är helt slut av allt som hänt idag. Men de viktigaste är att Hogge mår bra.


Natti natti


Packat och lite pirrigt!

Nu har vi packat klart inför resan till Drottningsilvias sjukhus. Vi ska bara vara borta över dagen men de är mycke som ska med ändå. Längtar inte tills den dagen då vi ska åka dit för Hogges operation. Men han måste ju bli opererad så de är bara att bita ihop. Nog om de.

I dag har vi tillbringat dagen på idrottens hus och final spel i LOFA. Lifs dam och herrlag gick bägge till final men tyvärr så förlorade damerna men herrarna tog en överlägsen seger. LIFs rules.

I kväll fick vi besök av min vän Sara med familj och hon klippte Tomas så snyggt.

Nu ska jag lägga mig och sova för vi ska upp kl 04.30 i morgon och sen är de ju fullt upp hela dagen. '
Kl. 07.45 ska han skrivas in på barnfusiologen och få nål i armen och "matas" med vatten för att njurarna ska öka sin kapacitet. Sen ska han undersökas med en speciell kamera som ser hur bra de jobbar. Kl. 13.00 sövs han ner och röntgas och undersöks inför operation. I mellan dessa undersökningar ska vi försöka hålla honom vid gott humör trots att han inte får äta något efter kl 08.00. De känns som de tuffaste och nersövningen så klart. Jag gillar ju inte heller när de sätter i nålen. SIst satte de den i huvudet för att de hittade ingen bra i armen.

Dags att sova

Natti natti

Idag har de grejats!

I dag har vi fått gjort massor. På fm flydde jag och Hogge fältet medans Tomas satte upp två hängare en i hallen och en i sovrummet. Samt två tavellister i köket för kokböcker. Vi tog en tur ner till framnäs centrum för lite shopping. Där träffade vi Hogges farmor. Väl hemma igen åt vi lunch och på em åkte vi hem till Hogges faster med familj. Vi fikade och slappade.

Jag och sonen tog en promenad hem och när vi kom hem hade Tomas plockat bort alla adventsljusstakar och stjärnor samt satt upp andra lampor. Vi saknar dock några men de får bli nästa månads inköp. Sen satte vi igång med alla lådor i Hogges rum.

INNAN


EFTER



Fyra av lådorna som syns på den här bilden ska med ner till Göteborg på onsdag och resten är en del som ska till mormor, farmor och moster.

Efter några korvar med bröd fick vi ny energi och Tomas åkte med ett helt lass till Värmeverket. Hogge tog sig ett bad och somnade sedan gott intil Tomas i sängen. Vi får väl tillägga att de är inte dynamit harry på bilden utan sonen:

 

Nu ska jag ta mig en dusch och sedan krypa ner under täcket hos vår goe pojk.

Kram och god natt

Brrrr

Vaknade vid 9 i morse och efter frukost pälsade vi på oss rejält och gick tipspromenad längs lidan. De var kallt och jag har kommit fram till att jag inte är allmänbildad och jag läser för lite ur NLT. Vi tog sedan en fika på Garströms. Vad fint de har blivit sen de renoverade stället. Efter den smaskiga semlan och vaniljhjärtat åkte vi till Johan i Råda för att lämna pengar som vi glömt på Nyår.



Väl hemma igen åt vi lunch och sen somnade vi hela familjen och vaknade inte förrän vid 15.30. Nu har jag tatt en kopp te och knäckemacka och om en liten stund ska jag åka och sola och sen träna på friskis. Måste verkligen komma igång igen efter all mat och godis.

Tjao!


En dag med fotboll!

I dag har vi varit på inomhusfotboll hela dagen. Tomas lag åkte tyvärr ut men LIfs dam och herrlag gick vidare. JIPPI!
I kväll blir de att kolla på Körslaget och äta god soppa med Kyckling. I morgon ska vi få besök av Tomas fadderbarn med familj. Vi ska fika och överäcka hennes julklapp.

Nu ska jag leka lite med min son innan maten står på bordet.

hej svejs

Tjockis!

På förmiddagen idag åkte vi till BVC för att mäta och väga Hogge. Han hade gått upp rejält och väger nu över 10 kg den lille tjockisen. Vi fick oxå med oss hans tillväxtsjournal som vi ska överlämna nästa onsdag då de är dags för ett besök hos doktorn i Göteborg. Efter att ha fyllt 4 kassar på Willys åkte vi hemåt och vid tolv kom Tomas syster med familj på besök och vi fikade. Mumsigt goda wienerbröd. När de åkt var lille sonen så trött att han nästan somnade ståendes. Jag pälsade på honom och gjorde några ärenden på stan. Hittade ett superfint gardintyg till sovrummet. Perfekt färg. Nu ska jag bara bestämma hur kappan ska se ut.

Tomas kockar för fullt. Har ju inte ätit lunch än. Idag blir de köttfärsås med pasta och morötter. Hogge sover gott på altanen.

Kvällen blir lugn och skön. Ska ta en långpromenad i de fina vädret efter att Hogge har ätit sin gröt. Sen blir de förhoppningsvis lite mera uppackning och ev lite krokar uppsatta.

Tjingeling

Oväntat

Är nyss hemkommen från en heldag med min och Tomas familj. Skickade iväg ett sms i fm till mina systrar att vi skulle fika hos mor och far i em och vips så dök alla upp med sina familjer. SÅ skoj med impuls grejer. Får nog bli en tradition att ses på nyårsdagen och bara mysa.

Om en stund ska vi käka lite sen blir de sängen för både Hogge och mig. Vi är lika trötta bägge två.

kram kram


Så kul!

Vilken rolig och mysig kväll de var igår. Vi var 10 vuxna och 8 barn. Kvällen bestod av en tre rätters middag:
Kavring med lax och räkröra
Fläskfile med potatisgratäng och svampsås samt en supergo sallad med bla feta ost och melon
Päron halvor med aftereight och grädde

Efter maten sjöng barnen singstar och vi satt bara och mös. Hogge somnade vid 22.30 och vid 23.30 väckte vi honom för att gå ut och kolla på raketer:



Lite rädd blev han. Vid 1 åkte vi hemåt och somnade gott.

Nu har jag precis ätit frukost och efter en dusch och lite styling styr vi V 70 mot Noloåsen och lunch med svärmor och svärfar. Sen vid 14.30 fortsätter vi till min mor och far för lite fika. De är mysigt att träffa släkt och vänner.

Dags att bädda sängen.

Hoppas du som läser har haft en skojsig nyår.

kram kram

RSS 2.0