Nytt år!

De nya året närmar sig med stormsteg. Nyårs frisyren fixad av syrran. Nu ska de sminkas och kläs om. Sen väntar en tre rätters middag hemma hos fam Fagerlind.Så himla mysigt.

Har inga förväntningar men förhoppningar om ett bra 2010. De jag önskar allra mest är att alla får vara friska och krya.

Gott NYtt År

Sköna dagar!

I går tog jag och sonen oss en tur på stan för lite shopping. Sen hade vi en lugn och skön em här hemma. På kvällen åkte far i huset på partaj så vi myste själva i soffan. I dag har vi varit och besökt delar av min familj. Hogge har klappat grisar och åkt traktor. Lite fika hann vi med oxå. Sen bar de av hemåt för lunch och långpromenad i solskenet. Sonen sover gott och jag slappar vid köksbordet med datorn och tidning. Ska nog krypa ner lite hos sonen innan de är dags att väcka honom. I kväll blir de en lugn hemma kväll. Tomas jobbar över. Så de blir jag och sonen själva i soffan igen.

Kram på er!

Pulka åkning blev bob åkning

I dag tog med vi med Hogges kusin upp till Råda backarna för pulkåkning. Axel hade med sig Tomas gamla bob så den ville Hogge åka istället. Så nu blir de att inhandla de.



Kul hade vi!

Sen bar de av hemåt och lunch och vila. Sen städade vi lägenheten och tog oss en långpromenad. Nu har vi mat i magen alla tre och sonen och sambon ligger nerbäddade för sporttittande. Jag ska ta mig en dusch och sen blir de manikyr. Ska hyra en film och bara slappa. 1 veckas semester kvar. Gött!

Kram

Ute dag

I morse gick vi på rea och hittade faktiskt en del. Kul kul. Sen tog vi oss en fika och njöt av att vara lediga. De var blåsigt och snöigt men så mysigt att ta en promenad. Sen bar de av hemåt och lunch. Sen somnade jag och sonen gott medans far i huset åkte på bandy. När vi vaknade någon timma senare åt vi mellanmål. Lekte sedan med de nya duplot. Vid 16 pälsade vi på oss och gick ut i snön. Vi byggde en snölykta, gjorde snöänglar och åkte pulka på gatan:



Nu är de dags för soffan i några timmar. Skönt med en lugn hemma kväll.

TJA!


lugn dag

I morse vaknade inte sonen förrän 9.15. Så skönt med sovmorgon. Vi gjorde oss iordning och åkte på Lutfiskmiddag hos Tomas syster med familj. Åkte hemåt vid 14 och sov gott i någon timma. Sen pälsade vi på oss och tog en tur med den nya pulkan:



Jag tog mig en promenix medans resten av familjen lekte med de nya leksakerna.
Lugnet har nu lagt sig här i huset. Maten är i magen och lite vin. Son och sambo nyduschade och ligger i sängen för lite mys innan de är dags att sova. Jag sitter här..... ska ta mig en dusch och sen blir de långfilm....

Hej på er!

Det finaste av allt är kärleken!

Med de orden vill jag beskriva denna början på julen. Är nyss hemkommen från firande hos våra familjer. En underbar dag och kväll med nära och kära. Så gott att alla mår bra och man känner sån enorm kärlek. Har tagit många fina kort men den som kan beskriva de jag känner just nu är den här:



Här kommer lite annat smått och gott från dagen och kvällen.


Jul mat är smaskens!


En rädd son som efter ett tag blev vän med tomten och sa hej hej!


Många fina julklappar blev de....I morgon ska de lekas!




God jul!


God jul i förskott!



God jul önskar vi er alla lite i förskott för i morgon bitti åker vi i väg för att fira jul.


Rolig dag

I fm åkte vi ut till Stommen för lite fika och lunch med familjen. Hogge fick titta på grisarna och åka traktor. En glad och nöjd kille somnade gott i bilen på väg hemåt efter lunch. Efter vila och mellanmål lekte vi tills pappa kom hem då åkte jag och gjorde lite ärenden innan jag tog mig en promenad i skogen. SKönt med lite egentid och framför allt frisk luft. Nu har jag tagit en lång dusch och gjort ansiktsmask, pedikyr och manikyr. Känner mig riktigt fräsch. Ska nu lägga mig i soffan och zappa mellan äntligen hemma jul, Peter jöback och ANna Anka.

Kramiz

Glada besked!

I morse åkte vi till Göteborg för ett gäng undersökningar på sonen. Ett rejält snöoväder mötte oss, dock inte förrän i Lerum så vi klarade oss bra. Undersökningarn gick bra. Hogge skötte sig galant och charmade alla med sitt leende. Vi fick många positiva besked utifrån undersökningarna. Gött! Nästa stora operation blir i mars. SKönt att få fira sonens 2:års dag hemma. Nu är vi hemma sen en stund tillbaka och ska ge oss ut i vintervädret på en skön promenad. I kväll blir de mys och bus med son och sambo. Morgondagen ska vi tillbringa hos min mor.

Kram i kylan!

Julen är här i vårt hus!



I dag har vi varit i skogen och hämtad en fin gran. Tyvärr fick jag med en kamera med dåligt batteri så att bilderna finns i bara i minnet. Men så här fin blev den:




Nu slappar jag till Anna ankas jul och är mätt och belåten efter en god middag.

I morgon åker vi till Göteborg med Hogge och han ska genomgå några undersökningar.

TJA!

Härlig dag

Efter frisör besök, gott fika, promenad ute i solskenet, god lunch, 1 timmas vila, kalas och mys med Tomas familj så mår man fint. På spisen står skinkan färdig och klar att smaskas på. De doftar jul i huset. Mumma vad jag älskar julen.

Lite kort från em:







Nu blir de mat och lite vin innan dansbandskampen kör igång. Heja Date och Zekes.

Kram på er!

Jul avslutning

Jullov jippi. Vad fin julavslutningen var i år. Barnen är så duktiga så att jag får tårar i ögonen. Men jullov känns skönt just nu. Är lite trött och sliten efter en tuff månad dels på jobbet och dels hemma pga Hogges infektioner. i morgon ska inleda dagen med ett besök hos frissan så att man blir jule fin. Sen blir de kalas på em och sen mys här hemma på kvällen.Nu är jag trött efter många timmars arbete.

 Kram och god natt!

Full fart!

Dagen i går gick i ett rasande tempo så jag hann inte blogga. Jobbade 7-16. Hämtade sonen och tog en skön cykeltur hem i vintervädret. Hem och mysa och greja lite och laga soppa. Sen in i duschen och de vanliga kvällsbestyren med medicin m.m. Sonen somnad gott 19.57 så jag fick se min favoprogram i lugn och ro. Sen kom Tomas hem från jobbet. La mig tidigt eftersom klockalarmet stog på 4.20.

I dag har dagen varit toppen bra. Känner mig pigg och fräsch. Hämtade sonen vid 12 och vi sov gott i flera timmar på em. Segade oss upp vid 16 efter att ha myst i sängen med böcker och barnprogram sen 14.30. Lekte och busade och lagade mat. När Tomas kom hem vid 18 möttes han av den här grabben:



Han älskar verkligen sin nya mössa (arvegods) och sina nya stövlar.

Jag lämnade son och sambo vid matbordet och gav mig ut på lite shopping och egentid.
Fick inhandlat lite nya kläder till sonen och strumpbyxor till mig. Några julklappar blev de oxå. Nu har jag bara 3 kvar. Tomas har alla sina kvar men han har ju bara några få. Jag har ju desto mer typ 15.

Jullovet närmar sig med stormsteg och 2 veckors härlig semester. Ska först avverka dagen i morgon. Den sträcker sig mellan 07.00 till ca 20.00 men så mycke kul vi ska göra. Julmys med klassen, innebandy match mot åk 8, julmys med fritids, grötfest, julavsluting och till slut julmys med kollegorna. Kanske får man en för tididig julklapp om man har varit snäll........

Kram och god natt!

Trött och seg!

Känns som om dagen har varit jätte lång. Ska lägga mig hos sonen om en liten stund. Är så trött och seg. Beror nog på att man inte rör så mycke på fläsket. Tar nya tag snart. Hinner inte liksom. Slutade jobbet vid 17.30 och stack en snabbis tills systemet för att inhandla vin till vinlotteri sen hem och äta mat och vips så är klockan 19. Då vill man ju mysa med son och sambo en stund innan de är dags att sova. I morgon jobbar Tomas över och på torsdag slutar han inte förrän 18 och då tänkte jag träna. Håller tummarna för att de kommer funka. Blir ju bara tjockare och tjockare. Suck! Bör nog dock tänka lite mer på vad jag stoppar i mig oxå........nog om de. De viktigaste just nu är att sonen är frisk och kry och har röjt rejält på dagis idag. Underbart.

Dags att hänga tvätt innan sängen lockar. Tidig uppstigning i dagarna tre framöver men sen 2 veckors semester. JIPPI!


Piggare son

En piggare son idag. Gött. Ska testa att gå till dagis i morgon. Håll tummarna att febern inte kommer tillbaks. Stack i väg och tog mig en välbehövlig promenad i kväll. Sen inhandlade jag lite julklappar. Över hälften klara. Nu blir att slå in dom och sen en lång och skön kväll i soffan med glögg och kanske någon bra film.

Vår son är för söt. När jag var liten så bar jag omkring på min potta. Jag tror den var orange. Hogge gör lika dant:



Här har ni honom vår busis:



Borsta tänderna är kul i alla fall med mammas el tandborste.

Kram på er!

Familje råd

Inledde dagen med en mysig lucia morgon och den goda frukosten. Hogge var feber fri och vi jublade så klart. Vi städade lägenheten och sen tog vi oss en skön dusch alla tre. Sen bar de av mot affären och veckohandling. När vi kom hem åt vi lunch och sen somnade vi gott och sov fram till 14. Vi gjorde oss iordning och jag skjutsade Tomas och Hogge till sjukhuset och jag själv åkte till familjerådet. CRPn hade sjunkit till 55 och i urinen fanns inga bakterier. SKönt.
På familjerådet gick de oxå bra. Första gången på många år som vi träffades alla 6 utan män och barn. Mycket mysigt faktist. Dock var inte samtalets innehåll de roligaste men nödvändigt då mina två systrar har köpt produktionen av pappa samt att mor och far ska skiljas. Så de var många diskussioner fram och tillbaka om arv och generationsbyte och mycket annat. Har en del att fundera över nu när de gäller många saker. Men de känns som om jag och Tomas är överens så de känns ju skönt.
SKa vara hemma med sonen i morgon för i em/kväll steg tempen igen. SNYFT! Missar julpyzzlet på jobbet och Hogge missar LUCIA firandet på dagis. Men sånt är livet inte så viktigt egentligen. Bara han blir frisk!

Nu ska jag krypa ner hos honom och bara njuta av hans undebara doft och andetag. Han är de underbaraste som finns i mitt liv och Tomas förstås!

God natt kära läsare och njut livet i varje sekund!

Mysig helg trots en sjuk son!

Gårdagens julfest med jobbet var strålande kul. Vi träffades vid Nicolai kyrkan och gick sen vidare till Wennerbergsgården. Där hade vi choklad provning och fick sedan smaka på en smarrig buffe från Mellbygatans delikatess bod. När vin och mat låg gott i magen så hade vi tävling. Vem kan slå Marie och Annica? De förlorade. Hi Hi! Sen bar de av hemåt för min del. Lite trött efter två tidiga mornar. Sov gott ända till 8.30 allihopa. Rekord på Hogge tror jag... Sen åt vi god frukost. Gick en liten sväng på stan och fick inhandlat några julklappar. Tog en fika med Madde innan vi gick hemåt. Vi somnade gott alla tre. När vi vaknade fram på em åt vi en sen lunch och sen blev de pepparkaksbak:





Dessa fina ska vi äta till frukost i morgon och till de varm choklad och saffransbulle. Allt enligt min familjs gamla traditioner.Massa tända ljus och lucia sång i bakgrunden. Jag tycker de är så mysigt. Nu på kvällskvisten åkte vi in till sjukhuset med sonen för att kolla så att crpn sjunkit och de hade den inte. De fick huvud bry alla läkare som var på plats. Ingen vet vad som är orsaken till detta höga värde. Men Hogge mår bra för övrigt om man bortser från hosta, feber och snuva. Ska in till sjukhuset igen i morgon för att ta mer prover. Nu ska vi äta räksmörgås och jag ska ta mig en kopp te. Sen blir de soffan och zappning mellan robinsson och dansbandskampen.

Kram på er


Sjuk son

Hemma efter en kväll på jouren med en sjuk son. Lunginflammation den här gången. Får se om pencilinet får ner crp och feber annars blir de ett besök snart igen för att ta mer prover. Nu blir de sängen för mig. Upp 4.30 i morgon.

Natti natti

Många timmars jobb

Jobbade 7-16 sen till dagis och hämta en snorig och trött kille. Hem och pyssla om honom:



Han ska vara hemma från dagis i morgon. Tomas är hemma fm och jag em. När Tomas kom hem vid 17 åkte jag och jobbade igen. Kom hem för en liten stund sedan. Lite seg nu. Tidig morgon i morgon. närmare bestämt 04.20.

En bild på en söt Tomtenisse kan ni få i dessa jul tider:



kram på er!

Tuff start på veckan!

Började dagen med ett bad på badhuset med 14 förskolebarn. De gick fin fint. Men när vi kom tillbaka till skolan så fick vi beskedet att en elevs syskon hade avlidit efter en tids sjukdom. Jag blev helt matt i kroppen och tappade all ork och ville helst bara åka till dagis och hämta hem Hogge och krama honom och pussa på honom. Efter ett tag kom dock orken tillbaka. Efter jobbet tog jag mig en promenix. När jag kom hem kockade jag ihop chili corn carne och sallad och ris. Blev mycket gott. Efter de har dusch och urinprovstagning upptagit min tid. Ska till skjukhuset i morgon med Hogges urin och den ska skickas på odling för att se hur hans kiss "mår" när han är frisk.´

Nä dags att fixa kaffe till sambon som lägger Hogge och dags för mig att vika och hänga tvätt innan soffan lockar och Ullareds titt.

Kram och hej

Hunnit med mycke!

Sonen vaknade vid 7.30 och vi gick upp och gjorde en god frukost med köttbullar, nybakt bröd och rödbetssallad. Sen storstädade vi lägenheten. Vid 10 åkte vi till Coop i Skara och veckohandlade och fick inhandlat lite julklappare dessutom. Hogge fick sig ett par "allvädersstövlar" att ha på dagis. vi hann med en fika oxå. När vi kom hem städade vi kylskåpet och stoppade in all ny mat. Sen kröp vi ner hos Hogge och sov gott en stund. Efter en sen lunch gick vi fram på stan för att kolla på julskyltningen. Blev dock besvikna träffade ingen tomte alls. Handlade med oss kebab sås hem. I kväll ska de bli hemma gjord kebab med sallad. Tomas åkte och tvättade bilen och jag och sonen lekte för fullt. Nu står jag här ny duschad och med ansiktsmask och ny manikyr på naglarna. Skönt sätt att avsluta/börja veckan. Nä nu ska Tomas laga mat och jag får mysa med lill sonen.

Kram på er!

Stor bak

I dag har de  bakats bröd. Den sista är i ugnen nu. Tomas och Hogge är hos kusinen och leker. Har även inhandlat julklapp nr 3 idag. Så mycke julstämning som de går är de nu.



Nu blir de en promenad för att köpa frimärken till julkorten sen blir de mys hela kvällen lång. Tomas ska laga plankstek och jag och sonen ska leka med hans nya leksak som han fick av sin far idag för att han var så duktig i torsdags.



Nä dags att ta en promenix.

Njut dagen och kvällen!

Äntligen helg!

Dagen började med en skön sovmorgon ända till 6.30. Sonen vaknade samtidigt så vi åt en god frukost ihop dock ingen tidning den hade ej kommit. Sen bar de av mot dagis och Hogge ramlade mot min cykel och fick en rejäl bula ovanför ögat och två sår (såg inte detta förrän på dagis för de var så mörkt). Fick cykla hem igen efter dagis lämningen för att kolla så att spisen var avstängd. Hogge kan nämligen vrida på knapparna. Sen i ilfart till jobbet och pepparkaks bak med 15 förskolebarn. En mysig fm med mycke julstämning.

Nu mår man gott. Har hunnit med mycke efter jobbet. Först hem, sen till onoff och babyproffsen, sen systemet och hemköp, sen hem och äta mat, sen plocka ur diskmaskinen, sen sätta på nytvättade överdrag till soffan, sen hänga tvätt och nu julkort och lite vitt vin. Lite bus och pussande med son och lite gos med sambon ...där i mellan och fredagen är så bra som den kan vara. Älskade helg!


Lång dag!

Ja, dagen har varit lång och än är den inte slut. Untanför fönstret regnar de - tänk om de kunde vart snö istället. Klockan ringde 04.00 i morse och jag och Tomas gjorde oss iordning och packade ihop allt som skulle med. Väckte Hogge och bytte blöja och kläder sen bar de av mot Göteborg. När vi "checkat" in tog de bedövningssalva och sen fick Hogge byta om till "fina" sjukhuskläder. Glömde dock kameran. Prick klockan 8 sövdes han ner och vi pussade hej då så länge. Vi tog oss en lång och mysig fika och beskådade IFK Göteborgs grabbar som anlände en efter en. De skulle tillbringa fm på lekterapin och på avdelningarna. Vid 10 var Hogge på uppvaket. Tomas gick dit och jag tog mig en promenix ute i solskenet. Fick bara vara en vuxen där i taget. Förmiddagen kröp fram i en långsamt tempo men vid 12 så fick vi lämna avdelningen och vi gick ut i de sköna men kalla vädret. Lunch intogs och Hogge somnade gott i vagnen. Gick upp till avdelningen igen och Hogge fick vätska genom dropp för att njurarna skulle sätta fart inför undersökningen. Kl 14 var de dags för Mag 3 som de heter och Hogge vaknade då vid liv och fick se på Teletubbis medans en kamera filmade hans njur funktion. Han tyckte dock att de var lite långtråkigt imellanåt. Sen bar de av upp till avdelningen igen och blodprov. Sen vid 15.30 åkte vi hemåt. Jag körde men i Allingsås så bytte vi för då ville inte mina ögon hålla sig öppna längre.
Dagens undersökningar har varit lyckade och vi har fått många positiva besked men oxå dåliga. Hogge har backflöde i urinledarna och de innebär att kisset rinner åt fel håll ibland och de är de som orsakar hans infektioner. Men de mest positiva är att de har hittat delar av urinröret vilket är bra inför kommande operation då de ska fixa iordning hans snopp.

Nu är jag trött och sliten och nu får de bil soffan och halv 8 hos mig.

Kram

Besked

I dag ringde dom från Göteborg och berättade att kl 07.00 i morgon ska vi infinna oss på avd. 320 (dagoperation). Hogges ingrepp startar förhoppningsvis vid 8 och är klart vid 10 sen är nästa undersökning vid 14 tror vi har ej fått besked om de än. Så i kväll har vi duschat honom två gånger och skrubbat honom med tvål (descutan) 4 gånger. Rena kläder och en ren säng är de som gäller sen och de är oxå avklarat. Tomas lägger honom just nu och i morgon ringer klockan 04.00. Önska mig och resten av familjen en god natts sömn.
Tänk en extra tanke på oss i morgon. Kommer aldrig vänja mig vid att Hogge blir nersövd.

Kram och natti!


RSS 2.0