Semester

Är nu på semester i saltkällan och kommer hem på onsdagkväll, så då kommer ett nytt inlägg.
Ha det bra allihopa
kram kram

Fredag va gött!

Vad gött med helg. Tog lite söta kort på Holger igår:



Holger testar sina öronskydd inför rix fm festivalen.



Ett söt liten kille sover gott i sin säng.



Holgers fina fötter och händer är förevigade!!!

Idag har jag varit på sångstund med Holger. Det var en annorlunda upplevelse. Tjugo föräldar som sjöng medans deras barn kröp omkring. Holger sov i början men vaknade sen och var allmänt förrvirrad men road.

I em har vi varit framme på stan en sväng med pappa Tomas och Madde med familj. Vi tog en fika vid Pågens stånd där man kunde vinna bröd för ett helt år om man gjorde en kärleks hälsning. De gjorde ju jag så klart och Madde med.



Nu ska vi vila en stund hela familjen innan de är dags för att åka till Örslösa och titta på när Tomis spelar match. Sen blir det nog en sväng fram på stan igen och kolla på festivalen.

tja!

Kusinen på besök!

Idag har vi gått en långpromenad ut till Råda Mosse och tittat på fina och dyyyyyyyyyyyyyyyra villor. Lite avundsjuk är man men inte på deras lån. Sen tog vi en lång lunch på Larsons skafferi. Mycket gott. Nu softar vi hemma oss i  Fam Landh.



Söta små kusiner ligger på mage och tränar på att hålla upp huvudet och att rulla runt.

I em ska vi åka och köpa tält och prova att sätta upp de om vädret tillåter.

kram kram

Sjusovar väder!


Vilket sjusovar väder det har varit idag. Jag och Holger har varit lika trötta som tur är. Vi har sovit både på förmiddagen och nu i eftermiddag. 

Holger har idag fått sitt första smakprov på gröt. Han tyckte de var mumsigt gott!






kram kram



48 timmar fyllda med tårar av skratt!

Nu är vi hemma igen efter 48 timmar i den goa staden Göteborg.

Vi lämnade Lidköping vid 17 tiden i torsdags och åkte raka vägen till hotellet. Med oss hade vi en helt överlycklig son som skrattade och jollrade.

Förresten så har jag nu en bättre bild på sonen när han ligger på mage och håller upp huvudet:


Väl på hotellet så checkade vi in och åt en god kvällsbuffe. Sen var jag och Holger så trötta av vi somnade som en stock innan kl var 21. Pappa Tomas satt i hotel lobbyn och kollade på fotbollen.



Midsommar afton inleddes med en härlig frukost buffe med bacon till Tomas stor förtjusning. Vi åt dock med försiktighet eftersom vi inom några timmar skulle avnjuta en god midsommar lunch.

Vi tog med oss mat och packning för hela dagen och kvällen och steg på 1:ans spårvagn till Östra sjukhuset. Här ser ni Holger på sin allra första spårvagns tur:



Dagen fortsatte med en mysig lunch hos Fam Nordahl


och deras söta dotter Wilma

Lilla Alice var tyvärr på sjukhuset men lika söt hon me.

Efter lunchen softade vi i deras lägenhet och kollade in roliga videoklipp på deras dator. Vi skrattade så vi grät.

Nu var det dags för en av fam Nordahl att gå upp till Alice. Vi andra pälsade på oss regnkläder och gick en långpromenad för att köpa grädde och mjölk till jordgubbarna. Man kan säga att det regnade mer än de var solsken.

Väl tillbaka på Ronald Mc Donald så blev de kaffe och chokladbit och lite mys i fotöljerna. Sen bytte fam Nordahl plats på sjukhuset och vi andra intog en öl och lite ostbågar på balkongen:



Sen gick vi en långpromenad igen och tittade på söta små kolonilotter.
Nu började vi bli riktigt hungriga så Tomas och Marcus körde i gång och grillade köttet och jag fixade resten.



Sen avnjöt vi en mumsig middag och Holger fick även pröva på att sitta i barn stol för första gången:





Kvällen fortsatte med många skratt och roliga berättelser om bla Kaaaaaaaaaaaaaaaaarlsborg eller hur var de nu man uttalade de Marcus?????????

Väl hemma igen somnade hela familjen bums.

Idag har vi varit på Lisseberg hela dagen och strosat runt och utmanat varandra i femkamp som Tomas vann överlägset.
De har även spelats en del på lotterier och Marcus tog hem storvinsten - en stereo!!!!!!

Här kan ni beskåda när Marcus och Wilma åker sagoslottet:


Nu vill jag passa på och tacka er Fam Nordahl för en supermysig midsommar som kommer finnas som minne i våra hjärtan en lång tid framöver.

Hoppas du som läser har haft de gött du me.

Natti natti

Gött med lång helg!

Hej kära läsare!

Ligger nu nyduschad i soffan efter att ha packad de mesta av mina grejer inför vår resa till Götet över midsommar helgen.

I veckan som har gått har de hänt följande:

I måndags besökte vi barnmottagningen i Lidköping där läkaren som vi träffade i lördags tog prover på Holger. De visade bättre värden vilket var mycket skönt. På em och kvällen tog vi de lugnt hemma och bara myste.

I tisdags var det dags för Holgers andra besök på baby massage. Den här gången njöt han mera och släppte ingen bajsbomb.



Efteråt begav vi oss till banken tillsammans med pappa Tomas och vi träffade där vår kontakt kvinna som hjälpte oss med bla lånelöfte och kalkyl. Sen slängde jag på mig löparskorna och skjutsade Tomas och Holger till Faster Pernilla innan jag tog mig en härlig löprunda i Råda skogen. Väl hemma igen så lagade vi färskpotatis och rödspätta mums vad gott.

I kväll onsdag har jag, lillsyrran, kusinen Mira och Sandra gått en långpromenda längs vänern och sen åt vi en god lunch på Rörstrands cafe. Vi njöt verkligen av att vara mammor idag. Våra barn är så snälla och goa.
När jag kom hem så ringde Maria och Lucas och undrade om vi ville fika med dom så då gav vi oss av ut på stan igen.
Tomas kom till söderströms och gjorde oss sällskap.

Kvällen har vi tillbringat på Nolåsen med farmor och farfar och avnjutit en underbar middag och trevligt sällskap. Tyvärr förlorade sverige men ryssland var bättre.

Nu är det dags att pumsa. Har tre förhoppningsvis härliga dagar framför oss i Göteborg med trevliga vänner, god mat, skön sömn (hotellet har hästens) och många skratt.

Kommer berätta om allt när vi kommer hem igen.

Hoppas du som läser får en helt underbar midsommar!


Tja!


Svensk sommar!

Idag har det verkligen varit svensk sommar. Ena stunden så är det strålande sol och andra regn. Idag mår sonen mycke bättre. Han har varit feberfri hela dagen.




Skulle åkt och fikat med ett par vänner men jag kände att vi i familjen behövde en dag hemma. Stack ut och sprang en sväng efter frukost oxå. Skönt med en stund för sig själv och att bli rejält trött.

Vi la Holger på en filt idag och tränade han på att hålla upp huvudet när han ligger på magen. Han klarade de riktigt länge.



Lite mörk bild tyvärr.

Sen somnade pappa och Holger gott...



I kväll har jag och Holger besökt mormor och morfar



Det var super mysigt. Mamma berättade att hon hyrt en stuga på västkusten v.27 och kanske v. 28 oxå. Jag och Holger kommer mer än gärna och hälsar på.

Sen blev det en tur till Mellby vallen där pappa hade gjort mål mot Örslösa.

Nu har vi precis ätit en god kräft soppa a la recept fam Nordahl. Så gott!!!!!!!!!!!!!

Dax att fixa lite inför veckan.

TJA PÅ DIG!

Ibland blir livet inte alltid som man tänkt sig!

Vaknade i natt av att Holger inte kunde sova. Han har feber så vi har tillbringat hela dagen på KSS. Troligtvis har Holger Njurbäcken inflamation. Får besked på måndag då vi ska in till sjukhuset igen. Vi trodde ju att allt var bra eftersom proverna igår visade de men så var inte fallet. Nu hoppas vi bara att antibiotikan ska ta ner infektionsvärdet så att han mår bättre så att vi slipper lägga in honom på sjukhuset.
Festligheterna på Mellbyvallen blev därför inställda för oss idag men vi har myst i soffan till EM, tyvärr misslyckades jag med min tippning idag, men länge var de 1-1.

Hoppas du som läser har haft en roligare dag och kväll.

Kram kram

Ett tag sedan

Hej klära läsare!

Det var några dagar sen jag skrev. Kvällen hemma hos fam Berg var strålande kul. Min gissning på 2-0 gick ju hem oxå. Tack Zlatan för din kommentar förresten. Kul att du bryr dig om att läsa en mammas blogg ;).

Min löpning i onsdags blev tyvärr inställd pga rejält skyfall. Men vi i familjen Landh hade en mysig kväll. Kollade på studenterna och sen myste jag i soffan och drack några glas vin  och tittade på tv programmet frusna män.

Torsdagen flöt på som planerat. Vi fick lånelöfte via internet av banken för våran kontaktkvinna var på semester. Parhuset var ok. Dock som vi redan visste gamla vitvaror och toaletter. Men tomten var helt underbar med två stora altaner och mycke gräsmatta. Ska försöka att få till ett besök på banken i början av nästa vecka för att se hur långt i budgivningen som vi kan vara med.

På BVC vägde och mätte vi Hogge och han väger nu 6050 kg och är 59.5 cm lång. Han följer sin kurva toppen bra. Fick ny tid för sprut tagning.

SKolavslutningen med Broholmskolan var stämningsfull och fin. Fick allt en tår i ögat när 9:ornas tal var. Tänk att de inte kommer vara kvar hos oss till hösten.

Idag har varit en lång dag. Gick upp vid 05.30 och fixade mig själv och Holgers grejer. Körde den roliga vägen till Götet och förmiddagen flöt på bra och Holger var super duktig när de satte nål och den här gången blev de i hans huvud. Läskigt tycker jag så jag satte mig i väntrummet en stund medans Tomas kramade Holgers hand. Tur att han fixar de!

Så här fin var han med sitt skyddsnät för att inte nålen skulle åka ut.



Visst är han söt våran lille kassler kille!

Efter njurundersökning så fikade vi med våran underbara sjuksyster Rosa. Hon är så härlig och glad. Sen var det dags för ytterligare provtagningar sen kunde de ta ut nålen ur hans huvud. Vi tog en snabb lunch sen blev det en lång väntan på provsvar och läkar utlåtande. Men vid 14.30 kunde vi traska bort till Ronald Mc donald med beskedet att njurarna fungerar ok förutom att en av dom är lite slö efter den svåra blodförgiftningen som Holger drog på sig några dagar efter operationen.
 
Vi delade våra besked med våra trevliga smålänningara. Tack Hanna för den goa kakan. Vi planerade midsommar och tjötade skit.

Sen åkte vi en sväng på stan och hamnade så klart i värsta bilkön när vi skulle åka hem. Väl hemma igen så slängde jag på mig löpar skorna och sen grillade vi en god kött bite och avslutade middagen med rumsvarm vatten melon. Fick ett meddelande från mina kära vänner som sitter och myser på Delicius hade gärna hängt på men är helt enket för trött,. Tyvärr......

Nu är det dags att sova och ladda för i morgon då Sverige tyävrr bara tar 1 poäng mot Spanien, jag tippar 1-1.

Natti Natt


HEJA SVERIGE!

v

Nu ska hem till familjen Berg och kolla på em.

Jag tippar på att Sverige vinner med 2-0.

kram kram

Ännu en härlig dag vid sjön!

Idag doppade Holger sina tår i sjön för första gången. Det var inte uppskattat.



Vi låg och solade och badade hela dagen vid Sandvik i söne. Mira, Frida och Andreas kom på eftermiddagen.


Nu ligger vi sängen alla tre och tittar på fotbolls em och äter smågodis efter några grillade korvar. Var faktiskt redig och var ute och sprang förrut 5 km i Råda. När jag kom hem hade Tomas både diskat och hängt upp tvätten. Han är så underbar.

Snart dax att sova och ladda för en fullspäckad vecka.

Måndag
11.00 Träffa Frida och Mira för en långpromenad och lunch i stadsträdgården
14.00 Baby massage
19.00 Titta på när Tomas spelar match mot Trässberg

Tisdag
11.00 Långpromenad
13.00 Titta på Brännbollsmatch på Ågårdsvallen (personal och elever från Broholmskolan)
14.00 Beachen om vädret tillåter
20.00 Hem till familjen Berg för fotbollskväll Sverige-Grekland

Onsdag
Heldag på stranden
ev till Banken för rådgivning och lånelöfte
Löpning i Råda

Torsdag
09.00 Fotbollsmatch personal och elever från Broholmskolan
13.00 BVC
16.00 Skolavslutning i stadsträdgården
17.00 Husvisning i Furuhäll Stenhammar
18.00 Långpromenad

Fredag
Göteborg hela dagen och ev kvällen

Lördag
14.00-? Mellbyvallen

Söndag
SLAPPA!

Så var veckan slut......


God natt alla vänner

Vilken mysig helg!

Vilket skönt och härligt väder de är. I går var vi ute hos min syster och hennes familj hela dagen. Tomas hjälpte dom och måla huset och jag tog hand om mat och barn.





Idag har vi varti ute hos Tomas föräldrar hela dagen och myst i trädgården.

Tomas och Holger tog sig en tupplur under eken och jag badade vid bryggan.



Holger har fått en så snygg dress av sin farmor och en ny fin badbalja har han lånat av moster.





Nu ska vi grilla gott och titta på fotbolls em

kram kram

Livet är så härligt!

Hej kära läsare!
Är nu hemma från en fantastiskt rolig kväll med mitt jobb. Vi gjorde femkamp på campingen sen avnjöt vi en god middag med mumsigt vin. Efter middagen skrev vi dikter om 9:orna. Tänk att de har gått hos oss i 5 år. Länge de.

Tidigare under dagen har jag, Holger, Frida och Mira tillbringat på stranden.

image67

Pappa Tomas och pappa Andreas kom oxå och hälsa på under dagen.

Holger är så duktig på att sitta

image68
ock han är så söööööööööööööööööööööööööööööööööööööötimage69

Jag ääääääääääääääääääääääälskar dig så mycke o pappa Tomas.

Nu är det dags att sova några timmar. I morgon ska vi¨åka ut till Holgers kusin Lucas och hjälpa dem med att måla om deras hus.

God natt alla där ute


Det blev en dag på stranden!

Idag har jag, Hogge, Frida och Mira avnjutit några underbara timmar på Villa badet. Tomas och Sandra kom efter att de slutat jobba. Jag tyckte att jag smörjat in mig ordentligt men när jag kom hem och tog av mig kläderna så hade jag fortfarande en bikini på mig fast vit.  Men som sandra skriver på sin blogg om några dagar är det röda borta och man är brun i stället.

När vi kom hem så städade vi äntligen ur garderoben i sovrummet och Tomas åkte till värmeverket med massa med skräp. Sen tog hela familjen en långpromenad i den fantastiska svenska sommar kvällen. Vi köpte jordgubbar som sedan avnjöts till sporten.

Nu är det dags att pumsa men Holger är strålande glad och inte det minsta sömning så vi får väl mysa ett tag till innan det är dags för sista kvällsmålet vid 23.

Sov gott alla där ute

Nu är vår älskade son döpt!

I dag har vi döpt Hogge. De gick så bra och han var så redig.
image64

Tyvärr så kan jag inte lägga in några bilder eftersom jag och tomas inte är själva på några kort med Holger. Men han klädde verkligen i sin vackra dopklänning med lilje konvaljer broderade.

Efter dopet åkte vi till Nolåsen och käkade lunch och tårta. Titta vilken fin cheese cake som pappa Tomas har latjat i hopp.

image63

Sen öppnade vi presenter:
'
image65

Tusen tack till....
....alla kära famije medlemmar för alla fina presenter som Holger har fått idag. Vi är så tacksamma!
.....Ingbritt och Håkan för lånet av er underbara trädgård och er hjälp med allt iordningställande.
.....Christer och Annelie för den fina sången i kyrkan.

När vi kom hem så badade vi Holger i baljan ute på balkongen

image66

Nu har vi duschat och jag ligger i sängen och bloggar, Tomis äter cheese cake och Holger Anton Landh sover gott i sin säng.

Tack än en gång alla som har gjort denna dag till en dag att minnas för alltid!

Kram på er

RSS 2.0