1:a advent

Ligger i soffan och degar. På fm idag så packade Tomas ett gäng lådor med div tekniska prylar. Vid lunch åkte vi till Vårgårda för adventsmys med hela familjen. Toppen mysigt och vansinnigt god fisksoppa och kakor.

I em när vi kom hem så åkte jag och solade och somnade gott i 30 minuter, När jag kom hem tog vi en långpromenad runt Råda mosse och tittade på alla fina adventsljusstakar och stjärnor. Väl hemma blev de mat och lite pyzzlande med div saker.

kram kram

Här ska slängas

Vaknade inte förrän vid 09.30 hela familjen. Så¨gött att sova ut. Tomas var tydligen uppe vid 04.30 och gav Hogge välling, I natt är de min tur att ta de. Vid 10 gick jag fram på stan och provade bh utan axelband som jag ska ha på bröllopet om en vecka. Blev även ett par matchande trosor till. Sen åt vi frukost hela familjen och vid 11.30 träffade vi Madde och tog en kopp kaffe.

Innan lunch fyllde vi hela flaket på pappas King cab. De var allt som vi rensat ut som skulle slängas på värmeverket.

Nu degar vi soffan och ska ta oss ann lite packning. I kväll är de 4 års kalas för Hogges kusin Lucas.

kramar


En bra dag!

Är hemma efter en heldag i Göteborg. Var på läkarbesök med Hogge och fick informationen att innan operationen ska Hogge genomgå en hel del undersökningar. Dessa kommer att ske i mitten av januari och operationen blir därför tidigast i februari eller mars. Gick en sväng på stan efteråt och sen gick vi på Jul på Lisseberg. Regnet öste ner men mysigt var de och jag vann stjärnvinsten på djungellotteriet. En super stor elefant.



Lite mys bland alla lampor




Hogge mumsar på kex


En stolt son med massa gossedjur. Pappa Tomas vann två stycken när han kastade bollar i grisen och i snögubben. Två choklad kakor blev de också.

På vägen hem stannade vi hos mormor och morfar och tog en kvällsfika med te och smörgås, VI tog med oss pappa Bengts bil för i morgon ska vi åka med allt som ska slängas till värmeverket.

Nä nu är jag trött dags att sova.

Natti natti

Tar en paus

Kände att jag behövde en paus i från packandet och då passar de ju bra att blogga lite. Är så pigg vaknade utvilad i morse. Hogge sover nu hela nätterna från 20.00 till 08.00. Nästan 12 timmar. Vi byter dock blöja två gånger under den tiden och då får han oxå välling om han vill. Tomas tar på kvällen och jag på morgonen. Äntligen känns de som om man har fått lite rutin. På fm idag var vi iRåda på Silverbygården. Där lekte och sjöng vi med barnen, Frida och MIra hängde på. Innan lunch gjorde jag några ärenden på stan.

Nu sover Hogge gått och jag ska packa finporslinet och sen blir de nog en dusch, SKa på en efterlängtad tjejmiddag i kväll. De var så länge sen vi sågs. I kväll ska vi hem till Madde och jag köper med mat till alla från Kinarestaurangen.

I morgon bär det av till den stora och härliga staden Göteborg. Dags för ett besök hos Läkaren för Hogge och på em/kvällen ska vi gå på Jul på Lisseberg. En förhoppningsvis mysig familje dag.

Dags att återgå till packning. Lääääääääääääängtar tills den 17 december för då är vi inflyttade och lägenheten är städad och överlämnad och vi har hämtat vårarn nyköpta bil. 3 veckor kvar. Pust!

Kram

Pust

Ytterligare 3 lådor är packade - PUSt! Nu sitter jag nyduschad och dricker en kopp te i soffan tillsammans med sambon. Vi har även mumsat på en bit annanas paj från igår. Hör inte till vanligheterna att vi sitter här bägge två så här dags men mysigt är de.

Ska om en stund krypa till kojs och förhoppningsvis sova lika gott som jaq gjorde natten tills idag. 

natti natti

3 lådor klara

De första tre lådorna är klara, hade nog blivit 4:a om jag inte hade fastnat framför top model och mys med sonen. Har även röjt vinden så nu står de saker att spara på en sida och att slänga på den andra. Drog en sväng till jysk för en stund sen. Köpte present till Hogges kusin Lucas och plastlådor att förvara saker i.

Nu är jag mätt efter en god middag (köttfärsås och pasta) lagad av världens underbaraste kille - Tomas.

När Hogge har ätit färdigt ska vi åka till Rydens en sväng de har öppet i kväll för alla med rabatt kort. Jag och Hogge tar en promenad där i från medans Tomas åker på innebandy. Väl hemma igen blir det nog lite mera packning och sen en dusch om mys i sängen med vår underbare son. Han är så grymt härlig. SKrattar och pratar konstant och busar.

I dag annars har vi som vanligt varit på babycafe och promenerat. Gick en sväng på stan och tittade efter julklappar, Har bara köpt till pappa än men Virre och Maria är nästan oxå klirrat ska bara hitta de.

Nä nu ska jag hämta flyttlådor i källaren och sen styla om för promenaden.

Tack och hej leverpastej

Pulkåkning

I dag har Hogge och jag haft besök av barn och föräldrar ur föräldragruppen. Vi åt annanaspaj och barnen lekte. Hogge var dock lite hostig och snuvig. Så han somnade redan efter en liten stund och vaknade lagom till att de skulle åka hem men så är det ibland.

Här har ni receptet på pajen:

Ingredienser:
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
2 dl lätt crème fraiche (eller crème fraiche)
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
500 g krossad ananas


Gör så här
Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg i matberedare. Tryck ut i en pajform,
ca 24 cm i diameter.

Rör ihop ägget, lättcrème fraiche eller crème fraiche, socker och vaniljsocker.
Blanda i avrunnen, krossad ananas.

Häll fyllningen i pajformen. Grädda i 175°C i mitten av ugnen i ca 40 minuter.

Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass eller lättvispad grädde.

I kväll har Hogge åkt pulka för första gången. Mamma och pappa tyckte de var minst lika kul som han:







Nu har vi ätit kvällsmat och jag har hämtat de första 4:a flyttlådorna. I morgon är det dags att börja packa. Inte många dagar kvar tills vi flyttar.

Dags att kolla på halv 8:a hos mig.

kram kram


Nu har han kommit hem

Hogge fick en fin tröja och jag fick läppglans och choklad



Nu ska vi mysa alla tre

kram kram

En bra dag

Äntligen en bra dag. I morse vaknade Hogge vid 7 och fick välling. Han hade sovit gott under hela natten så skönt. Vi gick sen upp och jag åt frukost och läste NLT. Hogge fick sig ett bad och sen kröp vi ner under täcket och sov till 11. Hogge fick gröt och sen städade vi lite inför morgondagen då mammor och barn kommer hit från föräldragruppen.

Efter lunch åkte vi till BVC för 9-månaders kontroll. Hogge hade inte riktigt gått upp som han skulle men de kan nog bero på de två infektioner som han haft under den gångna månaden.

Hogge sover gott och jag sitter och lyssnar på Peter Jöbacks julskiva med tända ljus. I köket är glöggen varm på spisen och snart kommer Tomas hem från Milano och då ska vi dricka glögg och äta pepparkakor och bara mysa.
 
Skulle ha tränat i kväll men skippar de eftersom vi inte vet när Tomas kommer hem pga snöovädret.

Nä nu ska jag mysa vidare.

Kram på er alla ute i den underbart härliga vinterstämmingen

Ännu en dag på sjukhus

Sitter i sängen med sonen. Har tillbringat ännu en dag på sjukhus - KSS. Hogge sov dåligt i nattt och efter medicin och välling i morse spydde han ner hela sängen och sen även golv och handduk efter badet. RIngde sjukvårdsupplysningen och de tyckte att vi skulle åka in omedelbart. Ringde Holgers farfar Håkan och han kunde följa med. Inte kul att åka själv med ett barn som spyr. Hogge spydde dock inte utan har mått bra hela dagen. Läkaren på akuten ville inte skicka hem oss förrän Holger ätit mat och tagit ytterligare en dos med medicin för att se så att han inte reagerade på den igen.

Så efter många timmar med väntan och provtagningar så blev vi hemskickade. SKönt att slippa stanna  i natt.

Nu leker han för fullt i sängen, men jag är trött. Inte kul att tillbringa en hel dag inne när de är så vackert väder ute. Men var gör man inte för sin älskade son.

Om en stund ska jag ta mig en dusch och krypa ner under täcket och kolla på ensam mamma söker. Hoppas natten och morgondagen blir lugn och skön och att sonen mår bra.

Hoppas du som läser har haft en bättre helg.

Tja!

Sjukhus

Hogge blev sämre vid lunch så vi åkte in till jourcentralen och lämnade prover. Dom var som igår och visade precis som då inget tecken på infektion. Läkaren titta på Hogge och tyckte att han dock verkade lite slö och medtagen. Han ringde Göteborg och rådslog med dom. Beslutet blev ytterligare en pencilin kur på 10 dagar dock bara två gånger per dag vilket är skönt. När vi kom hem efter några timmar så gav jag Hogge medicinen direkt och ipren för att få ner febern. Pappa Bengt kom in vid 15.30 och tog hand om sonen medans jag gick på LIFs utmärkelse utdelning, En trevlig stund där jag fick mottaga ett diplom för mina 5 år som ledare/styrelsemedlem.

Nu sover sonen gott och jag ligger mätt i soffan efter en god kvällsmat. Holger mår nu mycket bättre och febern är som bortblåst. Pappa Tomas ringde förrut från Milano och de var laddade för match. SKa nu ta mig en dusch och sen krypa ner under täcket och kolla på dansbandskampen.

Hoppas på en lite lugnare dag i morgon och framför allt att älsklingen är piggare.

kram kram

Tveksam

Hogge har lite feber i dag med. Är tveksam om jag ska åka in och kolla om hans värden är blivit sömre. Omöjligt att komma fram per telefon så jag avvaktar nog lite. Just nu sover han gott och jag har just damsugit och innan dess satt in kort i album. Nu är frågan vad jag ska ta mig ann????? Sy kuddar eller???

SKa gå ut en sväng när Hogge har vaknat och ätit lunch. SKönt med lite frisk luft.

kram kram

Hemma igen!

Nu har Tomas åkt iväg. Hogge sover gott i sängen. Ska lägga  mig ja med. Febern går upp och ner på Hogge. Den har dock hållt sig under 39. Så vi får väl se vad morgon dagen har att ge. Kvällen hos frida med familj var toppen mysig. God mat och dessert och trevligt sällskap.Dags att sova vet inte när sonen vaknar nästa gång

natti natti

inte som man tänkt

I fm hade vi tänkt att gå på baby cafe men Hogge hade feber igen så de var bara att ta urinprov och bege sig till Barnmottagningen för inlämning och tagning av crp. VI fick dock inte komma in eftersom de finns en risk att Hogge har vattenkoppor. Han var i kontakt med de för ca 3 veckor sedan och har fått några röda prickar i ansiktet. Proverna visade dock inte på någon infektion så nu är det bara vänta och se om vattenkopporna bryter ut.

Har nyss ätit lunch både jag och sonen. Han sover gott och jag väntar på att hans far ska komma hem. Vi ska gå en långpromenad i det underbara solskenet och sen blir det mys hemma ikväll innan han åker vid 23 till Göteborg - Landvetter och sedan vidare till Milano.

Har inga planer direkt i helgen får väl se hur Hogge mår. Ska få en utmärkelse i morgon em på LIFs 40-års jubileum får väl se om vi kan ta oss dit. Helt omöjligt med barnvakt. Mamma i Egypten, syrran på Teneriffa, svärmor jobbar, svägerska har nyfödd, pappa Tomas på semester.

Dags att städa och plocka i ordning lite innan helgen nalkas.

Tjingeling

En lugn dag

Vaknade utvilad vid 8 i morse och jag och Hogge tog de lugnt. Vid 10 tog  vi på oss och gick en sväng på stan. Handlade en svart polotröja, en petrolblå tröja och sockar och strumbyxor. Kände att jag behövde lite nytt i höstmörkret.

Om en stund är det dags för lunch och sen ska vi bara mysa här hemma. I kväll ska jag åka på pyzzelkväll i Råda. Vi är ett gäng på 14 st som ska göra dörrkrans och julkort sen bjuder de på mat. Hoppas de blir kul. Tomas och Holger ska åka till farmor och farfar.

hej så länge

Snöööööööööööö

Det snöade förrut så mysigt. Men kallt var de. Vi var ute och gick jag och Frida med barnen. Innan hade jag och Hogge varit på babycafet och sjungt och lekt. Lunchen intogs hemma hos oss och det blev fisksoppa från igår. Nu har Frida och MIra åkt hem och Hogge somnade för en stund sen, Jag ska krypa ner hos honom och vila en stund. I kväll är de träning som gäller och sen mys i sängen med sonen medans pappa Tomas är och tränar.

dags att vila

hej svejs

Dusch kille

I kväll har Hogge duschat med Tomas vilket han tycker är så skönt!



Speciellt att sitta på golvet och hålla i munstycket själv. Slappar nu i soffan och kollar på äntligen hemma. Är så sugen på att flytta. Inte på själva flytten utan att komma till en fräschare och större lägenhet.

Vi har i dag oxå fixat med jukort på nätet  som kommer dimpa ner hos nära och kära när de minst anar.

kram kram

Utvilad

I natt har vi sovit gott hela familjen.Hogge sov från 22.30 till 06.00. Skönt. Idag blir det en lugn förmiddag hemma sedan om vädret tillåter tar vi oss en promenad upp till Stenhammar och träff med föräldragruppen hos Johan och Frans.

Kvällen blir oxå lugn ska laga VIrres goda fisksoppa och sen ska vi fixa lite i lägenheten.

Dags att bada sonen och sen fixa frukost till oss bägge. Gröt till Hogge och smoothie till mig.

kram kram

Ännu en natt

I natt vaknade Hogge nästan varje timma och skrek till. Är lite seg. Har nyss kommit hem från en fm ute i Gillstad. Där myste vi med Mira och Virre. Nu sover Hogge gott och jag har precis duschat. Om en timma ska vi åka till Ågårdens vårdcentral för ett möte med föräldragruppen. Idag ska vi få information hur man kan undvika olyckor och hur man ska sköta barnets tänder.
I kväll blir det träning med Virre och Frida och sen hem till en dukat bord och fotbollsgalan på tv. Så kul.

Nä nu måste jag fixa till mig lite men idag känns det som de behövs ett ton smink för att dölja mina blåa ringar under ögonen.Någon som har något tips hur man får dom att försvinna??????

Tja!

Lite piggare

Kvällen ute hos familjen i går var super mysig. Vi åt ett dignande buffe bord med de mesta som fanns i kylskåp och frys som tex korv med bröd toppat med räksallad, potatisgratäng, risgrynsgröt, snitzel, majs, annanas, hårt tunnbröd med nyöppnad ost, köttbullar och mycke mera. Sen lekte jag och morfar med Hogge och Lucas. De andra röjde i köket.

Vid 20 somnade både Holger och MIra och vi andra kollade på dansbandskampen - Heja scotts! De är ju asgrymma.

VId 22 var vi hemma igen och la oss i sängen och somnade gått.

Inatt har Hogge sovit mycket bättre. Vaknade vid 05 och var hungrig och somnade om till 08.30.

Nu sitter vi i storarummet och leker och Tomas sover gott efter en kväll ute på stadt. Hogge börjar tröttna så nu blir de frukost för oss bägge och sen ett bad för lille sonen.

Tjingeling

Skön lördag - men trött

Efter kl 01.00 i natt har Holger vaknat varje timme. Han har skrikit till och tystnat när han fått nappen. Är lite trött nu, ska lägga mig bredvid honom och vila tills Tomas kommer hem vid 14 då vi ska äta lunch. På fm idag tog vi en tur fram på stan och åt frukost och inhandlade oss en skärbräda i trä. Ska bli gott att slippa dom där i plast. De är så äckliga.

Kl. 15.30 ska jag lämna av Tomas vid ICA Hjertbergs. Han ska på överaskningskväll med sina kompisar. Vi tjejer vet vad de ska göra och de två killarna som har planerat de. Vågar inte skriva något om de här ifall de är någon som läser. Men kul kommer de ha. Jag och sonen ska åka ut till familjen i Gillstad/Väla och mysa. I kväll är det ju Dansbandskampen - heja Scotts och Nova. Håll utkik efter mig bakom Novas sångerska när de filmar henne på friskis och svettis. Kanske kan ni se mig och Frida. Ingen vacker syn men ändå!

Nu är det dags att vila...

kram kram


Fullt upp!

De har verkligen varit fullt upp i två dagar, men nu har jag äntligen fått lite tid över att skriva här. Igår fm gjorde vi ärenden på stan och sen på em och kvällen grejade vi hemma. VI tog bort soff bordet och la en matta där så att Hogge kan vara och leka och förhoppningsvis snart lära sig att krypa. Rotting fotöljen åkte upp på vinden för att göra plats åt fatboyen. VI tog en promenad till Jul svenssons och Hogge fick titta på alla ljusen och tomtarna.

I dag har det varit baby cafe på fm och i em har vi provkört en V 70 och de ledde till bilaffär så den 17 dec är Tomas ägare till en silverfärgad volvo årmodell -05.

I kväll blir det farsdag firande ute hos Tomas föräldrar. De blir mysigt.

Nu ska jag slöa lite innan de dags för en dusch.

kram kram

Första tandborstningen

I kväll borstade Holger tänderna för första gången. Han tyckte de var gott men mest att suga på den:



Nu ska vi krypa ner och jag ska få Hogge att sova tänkte jag....
Har inte varit de lättaste idag. Han är verkligen full av enerig och jollrar och daddar hela tiden.

Natti natti

Full speckad dag - men så kul

I fm gick vi på baby cafe med Frida och Mira. Sen åt vi lunch och Hogge och Mira slappade i fatboyen



Efter lunch försökte vi få våra små liv att sova. Mira somnade men inte Hogge så efter en stund var hon vaken hon med.

Vi stoppade in barnen i vagnarna och gick till Vänermuseet och fick där avnjuta ett mysigt och roligt musik och rytmik pass för barn.

Nu slapppar vi i sängen och väntar på att pappa Tomas ska komma hem och busa med oss.

Recept på fylld barkis för den som önskar:

Detta behövs:
1 barkis
1 burk creme fraiche
400 g köttfärs
div grönsaker som tex paprika, svamp, lök, majs mm
taco krydda
ost

Så här gör du:
Bryn köttfärs.Tillsätt grönsaker och krydda låt sjuda ett tag. Skär av ett lock på barkisen och gröp ur den så att köttfärsen får plats. Lägg creme fraiche i botten och på lockets under sida. Lägg i köttfärsblandningen. Lägg på locket och strö på lite ost om så önskar. Grädda i ugnen tills osten är smält. Servera med sallad och taco sås.

hoppas de smakar

Nu har Tomas kommit hem. Jag ska nu kolla på de sista av top model och sen blir det träning på friskis.

kram

en vanlig tisdag

Vaknade vid 08.30 och kände att jag sovit så skönt i natt. Hogge bufflade vid 3 men de var de enda. Han ligger nu och sover gott och vi har hunnit med att äta frukost bägge två och han har fått sig ett bad. Har även hunnit med att damsuga golvet och städat toaletten.

Nu vet jag inte om jag ska duscha eller sätta in de nya korten. Får se vad de blir.....

Efter lunch ska vi hem till Sussane i föräldragruppen. Hoppas Holger är piggare idag för förra gången var han super trött och gnällig. Men de berodde nog på infektionen.

I kväll blir de lugnt.Tomas ska träna och jag och Hogge ska vara hemma och laga mat och mysa i sängen.

kram kram

Lugn dag!

I dag är vi bara hemma och tar de lugnt. Var ute på en promenad på fm i regnet och hämtade ut Holgers första bok som han fick av Liköpings bibliotek. Vi hämtade oxå ut kort som jag beställt på nätet. September och Okotbers kort var de så nu ska här sättas in i album.

Just nu ligger vi i sängen och slappar och Hogge somna precis. Ska nog sova en stund jag me. I kväll blir det träning på friskis och sen hem till nylagad mat av min underbare sambo. Puss på dig om du läser detta. De blir fylld barkis ett favorrätt för oss bägge.

Hoppas du som läser har haft en bra helg och en bra start på en ny vecka.

tjingeling

Toppen kul!

Ligger i soffan och tittar på dansbandskampen. Är lite slö efter festen igår och att man la sig vid 3.30.
Festen vad toppen kul. Först var vi på förfest och Jennie Svensson och Daniel. Sen åkte vi ut lite tidigare än de andra för att Tomas skule sitta i inträdet och ta betalt.
Tomas hälsade välkommen och sen var de prisutdelning.
Ny förvärven spexade med att ta av sig sina byxor och ta på sig sina nya kalsonger som de fått av damlaget. De sjöng även en egen komponerad sång.Hade tänkt att lägga ut lite bilder men jag har ju intet frågat alla om de är ok så jag skippar de.
Vi som är respektive till spelarna fick var sin ros. Så gulligt. Eftersom de flesta glömde att ta med sig sin ros hem så fick vi som städade äran att förgylla våra hem med dessa:



I dag är de fars dag och Tomas fick en bok om Milano av Holger och mig.



Holger sov hos farmor och farfar inatt och de gick så bra.

Nu sitter han och leker och har precis ätit gröt och tagit sin medicin. I em har vi sovit ihop hela familjjen och de var så gott.
Ska nu kolla vidare på tvn.

kram kram


Party!

I kväll är det dags för Mellbys årsfest. SKa bli riktigt kul. På fm idag har vi firat min far på fars dag.



Virre och Christer hade bakat en god paj och vi fikade och myste.
Nu är vi hemma igen och vid 14 kommer farmor och farfar för att hämta Hogge Pogge som ska bo hos dom inatt.

Måste packa hans grejer nu. Återkommer med kort från festen i morgon.

Kram kram

Piggare kille!



I dag är vår lille kille piggare. Inget tecken på feber.

Har precis kommit hem från en runda på stan. Skulle ev byta Holgers present (blåa fleece tossor) från Frida och Mira, men de hade ingen större storlek så de får duga.

Ska nu ta mig en dusch och skrubba kroppen och lägga ansikts mask. I em ska jag lägga mig i solariet och sen blir de träning. Tomas ska kolla på en bil till oss i em. En volvo V 70 årsmodell 2005, silver färgad. Hoppas den är fin och i bra skick för då slår vi till.

Nu måste jag sätta fart medans lill killen sover. Snart vill han nog ha lunch.

Tja!

Lite bättre

Hogge sitter just nu och leker med en tidning. Han mår lite bättre. Inte så hög feber och äter bättre. I kväll har vi varit hemma hos Sara och tomas klippte sig. Riktigt snyggt blev de. Sen åkte vi hem och tog tempen på Hogge och då var den uppe på 39 igen. Vi gav honom alvedon och gav honom mat. Gick sen en sväng till Hemköp och shoppade mat.

I kväll lagades de tortillas fyllda med kyckling, paprika, lök och creme fraiche.

Nu ligger jag och slappar i soffan och kollar på bröllopsform.

Håll tummarna att vi slipper att åka til KSS inatt.

hej svejs

en natt på KSS

Holger blev mycke sämre igår så vi åkte in till KSS vid 21.00. Troligtvis behövde han ett annat pencilin eftersom febern inte gick ner av de andra. Vi fick vänta i 3 timmar på doktorn och han bytte sort. På fm idag får vi provsvaren på odlingarna som de gjort på urinen och då vet de exakt vilket pencilin de ska sätta in. Vi slapp bo över på sjukhuset så vid 03 var vi hemma igen. Man börjar bli lite smått sliten nu efter två nätter i vaket tillstånd.

Just nu ligger han i sängen och sover. Fick nyss pencilin och 180 ml välling. Febern ligger runt 39 nu men i morse vid 07 var den faktiskt nere på 37,4.

Dagen kommer att tillbringas i sängen för både Hogge och mig. Tråkigt att inte kunna gå ut när det är så fint väder.

Tack för alla fina kommentarer.

kramar från oss till dig som läser

Inte bättre

Hogge har fortfarande hög feber och vill bara äta välling. Ska in till sjukhuset i morgon igen vid 11 för att ta nytt crp och urinprov. Hoppas värden är bättre. Just nu sover Hogge och Tomas. Jag har precis lagat klart spagetti och köttfärsås.
Vi ska äta om en stund när de vaknat.

De var tufft förrut då hade Hogge 40,1 í feber och bara skrek. Då känner man sig maktlös. Sara kom precis då och skulle klippa Tomas men vi fick ta de en annan dag.

dags att läsa lite andra bloggar...

hej svejs

Då var de dags igen!

Holger ligger sjuk. Igår em så var vi på föräldra träff. Min huvudvärk var som bortblåst men Holger var hängig och ville inte leka med de andra barnen. Jag trodde han var trött så vi gick hemåt och han somnade gott. Tog tempen innan och han hade 37,9. Inte ovanligt för honom eftersom han ligger på 37,5 i vanliga fall och nu hade han ju legat nerbäddad i vagn med overall och filt. Vid 16 vaknade han och jag gav honom gröt vilket inte smakade. Han åt nästan inget alls.

Men maten vid 19 smakade bra. Tog en temp för säkerhets skull och nu var den på 38,4. Ringde sjukvårdsupplysningen och vi fick en tid kl 21.40 för provtagning. Väl där fick vi vänta tills 22.15 innan vi kom in. Läkaren där var osäker. Holgers crp låg på 22 och urinen var inte bra så hon bestämde sig för att vi skulle åka till SKövde för att träffa en barnläkare där och ev ge Holger antibiotika via dropp. Så kl 23.30 anlände vi KSS. Lite trötta men vad gör man inte för att ens barn ska må bra.

På KSS blev vi väl omhändertagna och vid 01.30 kunde vi åka hem igen. Troligtvis har Hogge urinvägsinfektion men kanske oxå njurbäcken inflammation. Vi får provsvaren i slutet av veckan.

Så babycafe och promenad med Frida och Mira blev inställt idag. Hogge sover nu gott efter att ha ätit både välling vid 7 och gröt vid 10. SKönt att han äter. Febern ligger dock runt 39 så jag är tvungen att ge honom febernedsättande var tredje timma för att hålla den nere.

Nu ska jag gå titta till honom och sen blir de nog film för min del för att fördriva tiden.



Kram kram


Ont i huvudet!

I går var jag och Hogge ute hos Frida och Mira på fm och över lunchen. Vi var ute och gick och provkörde den nya vagnen.


På em åkte vi hem och vilade lite. Sen var det dags för mig att åka och träna. Orkade inte så mycke för jag har haft ont i huvudet från och till i en vecka. Idag är det värre än någonsin. Tråkigt värre.

Men ska ta två alvedon och se om de hjälper. Idag blir det städning av lägenheten och i em om vi orkar ska vi gå hem till Lisa i föräldragruppen och leka med barn och fika med mammor/pappor.

I kväll blir det lugna gatan. Ska vara hemma och mysa med Hogge.Tomas ska på möte med fotbollen.

Tja!

En härlig höst dag!

I fm åkte vi ut till farmor och farfar och klädde om tyget på matsalbordets stolar och soff locket. De blev riktigt snyggt. Sen fick vi en underbart god höstmiddag med fläskytterfile och kantarellsås. Efter maten tog vi en promenad i solskenet. Hogge fick även känna på lite löv:





På vägen hem shoppade vi en ny vagn till Hogge. Vår gamla har gått sönder och vi skulle ändå så köpa en sulky i vår så nu blev de en i höst i stället.



De blev en cresent som gick att fälla helt  vilket är skönt när Hogge vill sova när man är ute och går.

Nu sitter Hogge och leker och Tomas spelar tv spel. Om en stund ska vi vila lite sen blir det träning i kväll och sen ska jag slappa till Ensam mamma söker.

kram kram

Vackert!

På fm idag så tog vi oss en långpromenad och tände ljus på min och Tomas mormor och morfars gravar. Det var så vackert och lite sorgset att gå där. Nu väntar vi på att potatisen ska bli klar så att vi kan äta. Hogge kör racet i gåstolen och Tomas spelar Wii mario kart. I em blir det en stunds vila och sen ska vi styla om hela familjen och åka till JC och Elin och äta en god middag tillsammans med Tomas golfvänner.

Tjingeling


RSS 2.0