solig dag

Idag styrde vi bilen till Horla och har haft en helt underbart skön dag vid sjön tillsammans med Virre och Crille:



De som är konstigt är att jag hade en svart bikini på stranden men när jag duscha så hade jag en vit. Brände mig lite idag, men de gör inget ska ju vara inne nästan hela dagen i morgon. Badade oxå. Lite kallt men svalkande skönt.



Nu i kväll har jag tränat och sonen och älsklingen gick en promenad. Vi satte oss sen på altanen och mumsade på egen gjorda hamburgare och klyftpotatis. Hela familjens favorit. Som kanske syns på bilden!

Dags att ladda för en ny vecka. En fullspeckad sådan:

Måndag: Utvärdering av verksamheten på jobbet och sen hemlig resa på kvällen. Kul och spännande!
Tisdag: Jobb och sen träna, lite mys med sonen på kvällen
Onsdag: Jobb och sen mys med sonen hela kvällen. Tomas spelar match
Torsdag-Fredag: Till Göteborg med jobbet. Studiebesök och planeringsarbete inför kommande läsår. Lite kul oxå. Romeo och Julia på Operan och ett besök på Mannerströms restaurang.

Nä nu ska jag kolla runt lite på nätet innan de är dags att vika tvätt och packa inför morgondagen.

Tjo tjim

Bad x 2

Idag har de varit så himla varmt. Hogge har badat 2 gånger. En gång hos Frida och en gång hos farmor och farfar:





Nu är vi hemma efter två kalas. Ska lägga mig i soffan och kolla på robinson på datorn.

KRam kram

Kalas helg!

I helgen blir de ett gäng kalas eller firande. I kväll har de dock varit fotboll. Tomas lag förlorade med 4 - 0, tror jag blir inte så mycke tittande med en son som kryper omkring och härjar.

I morgon blir de klassfotboll och stan på fm sen på em ska vi fira min syster som har fyllt 25 år. Sen drar vi vidare till svärmor och firar mors dag. På söndag firar vi min mor med en picknick vid Horla sjön utanför Vårgårda. Jag blev firad redan i förrgår. Fick en silvrig cykel hjälm. Nu ska här cyklas säkert.

Är supertrött och sängen lockar....

natti natti

Mamma + son dag!

Vi har haft en underbart mysig dag sonen och jag. Vaknade vid 07.30 och låg och myste i sängen och kollade lite på tv. Sen åt vi frukost. Vid 09.30 var vi klara för en promenad till Öppna förskolan och lite sång och lek. Tog en lunch på stan och lite shopping. Men sen var sonen trött så vi gick hemåt och lekte en stund sen slocknade vi bägge två vid 15 och sov fram till 17.00. Efter kvällsmaten tog vi oss en promenad och shoppade lite grejer på ICA.

Sen en stund tillbaka sover Hogge gott. Orkade inte hålla sig vaken tills pappa Tomas kommer hem. Han är nog hemma om en liten stund. Jag ska nu gå göra ordning mina naglar och fötter. Sen blir de lite prat med sambon om hur dagen varit och kudden känns nog skön efter de.

Kram på er

Blåsig dag

I dag blåser de som attan. Kan inte minnas när de blåste så här mycke sist. Har varit ute nästan hela dagen dessutom så nu känner man sig mer blåst än vanligt ; ). Har tränat i kväll oxå men var lite seg. Berodde nog på att jag har gått ett gäng km idag samt cyklat några oxå. Men nu mår jag fin fint. Tomas har bjudit på en delikat middag med kassler, potatis och svärfars goda trattkantareller. Jag har även hunnit med en dusch. I morgon har jag semester så skönt men tråkigt för anledningen är att Tomas ska på sin kusins begravning. Snyft. . . . . .

Min dag är fullspeckad med först Baby sång och fika, sen lunch och shopping på stan. Min kära vän Sara och hennes Gustav ska oxå med. När jag och Tjabo börjar bli trötta ska vi krypa ner och sova  tillsammans en stund på em.  Sen hoppas vi på att Tomas kommer hem.

Nu ska jag kolla runt lite på nätet sen blir de uppackningen av dagens ryggsäck och sen sängen.

Tingeling!

Lyckans dag!

Alla provtagningar och röntgen visade på att operationen har lyckats! JIPPI! Mötet med läkarna blev kort men innhållsrikt. De berättade att vi var välkomna igen i augusti för röntgen och provtagning. Sen blir de en undersökning i oktober för att kolla hur stor Holgers urinblåsa är när den är full med urin och då krävs de att han är nedsövd. Nästa vår eller höst blir de en snopp operation och ev opererar de blåsan då med. De ska göra så att kisset stannar lite längre i blåsan och inte rinner ut så lätt. En slags knip muskel typ.

Efter undersökningarna åkte vi till Universeum. De var tänkt Slottskogen men regnet hängde i luften och vi var inte klädda för någon skur.







Efter titt på alla coola djur och fiskar så gick vi upp till Avenyn och åt en smarrig lunch på en supermysig restaurang.



Nu är vi hemma sen en stund tillbaka och nu ska vi gå och sova lite hela familjen. Hogge har röjt rejält här i två timmar. I kväll blir de en cykeltur och sen mys i soffan. Dags att jobb igen i morgon. Men på torsdag har jag semester. Jag och Tjabo ska på öppnaförskolan och sen blir de lunch och shopping.

Kram i kram

Fullt ös

Hogge somnade för ca en halv timma sen. Tomas kom förbi mitt jobb vid 17 och lämnade av lill killen. Han skulle lira boll i Ardala. Jag jobbade vidare til 18 och lille söte sonen fick vara med. Vi tog oss en promenad hem och där hemma väntade smarrig middag som Tomas lagat innan han åkte. Vi mumsade bägge två och sen blev de dusch och lek en stund. Gick och la oss och kollade på Färjan 2. Hogge ville inte sova utan hade fullt ös fram tills 21.30 då han slocknade som en stock precis innan Tomas klev innanför dörren.


Här röjs det bland pappersåtervinningen!

Nu tar jag mig ett glas vin och Tomas ligger i soffan och kollar på fotbollskväll.

I morgon är de dags för ett besök på Drottning silvias barn sjukhus. Kl 09.00 ska vi träffa alla läkare som varit delaktiga i Hogges senaste operation. Viska då får reda på hur operationen och läkprocessen har gått. Lite nervöst men intressant. När mötet är slut åker vi till Slottsskogen om vädret tillåter.

Kram och god natt på er 

Vilken mysig helg!

Nu är vi hemma efter en strålande och mysig helg hos Fam småland.

Vi åkte vid 7.30 på morgonen och stannade till vid Mullsjö för lite medhavd frukost. Fortsatte sedan till Nässjö och anlände målet vid 10.00. Hela familjen tog emot oss med öppna armar och med en smaskigt god fika. Sen var de lek hela förmiddagen och eftermiddagen:















På em tog vi oss en långpromenad genom staden och smaskade på glass och godis. Sen åkte grabbarna och slog lång bollar på golfbanan. Vid 19.00 bjöds de på en härlig middag med grillat kött, majs och potatisknyten. Sen slängde vi oss i soffan nere i källaren allihopa och kollade på Robinson. Vid 22 sov vi gott bägge familjerna.

Hogge vakande till vid 02.00 och var blöt av kiss så vi bytte på han och sängen. Sen somnade han inte om förrän vid 03.30. VId 09.00 stog frukosten serverad i matsalen. Den var så god. Bilen styrde oss sedan hemåt vid 10.30.

Nu har vi käkat lunch och Hogge sover gott i sängen. Ska krypa ner jag med och vila en stund. Ska i väg och träna vid 16.30 och då gäller de att vara pigg.

Tusen tack Fam Småland för en skön och rolig helg. Vi har känt oss så upp passade.

Hoppas vi syns snart igen.

Kram kram

Borta över helgen!

Nu har vi packat klart inför resan till Nässjö i morgon bitti. Ska hälsa på våra kära vänner smålänningarna. Har inte träffat dom på jättelänge. Dags att krypa till kojs och jag återkommer på söndag kväll med info och kort från helgen.

kram kram

Skön dag

I förmiddags åkte vi ut till mor och far och tog en fika sen bar de av till Hogges kusin för en titt på den nya studsmattan. Både Hogge och Tomas testade den.
När vi kom hem blev de lite mat och lek:


Sen åkte Tomas och Hogge på fotboll och jag åkte och handlade inför kvällens grillning.

Vid 17 bar de av till Friskis och ett pass gympa. När jag kom åkte Tomas på fotboll och jag och Tjabo lekte.

Nu har vi precis kommit in efter årets första sittning ute på altanen.



I morgon är de dags att jobba igen. Men de blir en lugn dag högst 3 barn. Vi ska cykla fram till Torget och lyssna på Måns Zelmerlöf och äta glass.

Kram  och Hej

Lyckad dag!

Nu är vi hemma efter en heldag i Göteborg. Ställde ingen klocka igår utan sonen fick väcka oss i morse och de blev vid 08.30. Vi tog de lugnt och skönt och Tjabo tränade bla med sin gå vagn:



Sen vid 10.30 bar de av. Åt lunch när vi kom fram till Sjukhuset. Ultraljud och röntgen mellan 13.30 och 15. Lite seg väntan då och då men de gick bra. Åkte sedan till Nordstan och lite shopping och fika. VId 17.00 drog vi vidare till Lisseberg.
 


Regnet kom i skurar men humöret var på topp hos oss tre.
Hogge Pogge åkte både karusell och farfars bilar.





När klockan började närma sig 18.30 åt vi en god middag på en restaurang och sen lyssnade vi på Scotts en stund.

Nu är vi hemma sen en stund tillbaka och Tjabo ska i natt sova i sin egen säng är vår förhoppning:


Lite suddig bild för han rör sig en hel del.

Dags att borsta tänder och lägga sig. I morgon är de städning av lägenhet som hägrar och kanske lite fika hemma hos min mor och far. Ska i väg och träna vid 17 oxå. Måste ju testa mina nya träningsbyxor.

Natti natti

Mysig kväll

Efter jobbet kröp jag ner i sängen brevid Hogge. Han sov så gott och vi ville inte väcka honom vid 16.30 som planerat. Tomas åkte själv på fotbollen och jag och Tjabo kom dit senare vid 19. Han gungade och lekte i sandlådan. Många barn att titta på och för mig blev de en del fotbollstittande oxå. Tomas och dom vann.

Nu är vi hemma sen en timma tillbaka och jag ska gå och ta mig en dusch. I morgon är de dags för en tur till Göteborg.

Kram kram


En ny vecka!

Har nyss duschat. I kväll tog jag och Tjabo en promenad och tittade på fåglarna i stadsträdgården och på alla fontäner på torget. Lovar att återkomma med kort på när han stapplandes tar sig fram. Han har ingen balans eller muskler så de med stor möda han orkar lyfta på benen när vi håller i honom. Än orkar han inte ställa sig upp vid stolar och dyl. Men de går sakta framåt. På onsdag ska vi åka ner till Göteborg och röntga bäckenbenet. Han ska även kollas med ultraljud på njurar och urinblåsa. Sen åker vi ner till Göteborg igen den 26:e och får läkarnas utlåtande hur de ser ut.

På onsdag efter alla undersökningar ska vi gå på Lisseberg. Scotts spelar vilket gör de ännu roligare.

Nä nu ska jag göra mig ordning och lägga mig och kolla på lite tv.

tja!


Underbara nyfunna vänner!

Nu är vi hemma efter en supermysig dag hos våra nyfunna vänner. Vi lärde känna familjen under vår vistelse på Drottning silvias sjukhus. De bor jättefint ute på landet strax utanför Trollhättan. När vi kom fram fikade vi sen tog vi en promenad och tittate på nyfödda getter. Så gulliga. När vi kom tillbaka så lagade Maria och Andreas lunch och vi lekte med barnen:


tre små gulliga prinsessor

Tusen tack hela familjen för en underbar söndag tillsammans med er. Hoppas vi syns snart igen. Och då är ni förhoppningsvis en mer i familjen.

Nu sover Hogge gott i sin säng tillsammans med Tomas. Jag ska sätta mig i solen en stund sen vid 17 är de dags att åka träna i 90 minuter. PUST. 45 minuter core och 45 minuter spinning.

Kram och hej

Härlig dag

I natt har vi sovit som en stock hela familjen. Söte sonen vaknade vid 06 och ville ha välling och sen somande han om till 09. Vi gjorde oss i ordning och gick fram på stan och åt frukost och shoppade lite saker. Åkte sedan till svärmor och svärfar och blev bjudna på en mumsig lunch. Sen åkte vi och tittade på fotboll. Vi gottade oss i solen och träffade massa trevligt folk. Efter matchen åkte Tomas och sonen hem för gröt och lite vila. Jag tog mig en långpromenad och de var underbart skönt med lite motion.

Nu har vi grillat gott och sonen somnar in i Tomas famn. Väntar på att Eurouvison song contest ska börja. Ligger i soffan och kollar på Robinson och lite bloggar på internet.

Vi mår gott hela familjen och just nu känns livet helt underbart!

Kram på er!


sköna fredag

Är nu hemma efter ett kalas hemma hos syster Maria som i går blev 36 år. Vad gamla vi börjar bli. Hogge är nu lite bättre men har en otäck hosta som gör att han slutar andas. Han kiknar liksom. Hände två gånger under kalaset. Men nu sover han gott och Tomas har nyss kommit hem från sin match med fotbollen. Ska snart gå lägga mig. Är lite seg efter att ha öppnat två dagar i rad,

I morgon blir de en kort sväng på stan sen en sväng på Älvaslaget - brännbollsturneringen. På em ska vi kolla på derbyt LIF - Corner i fotboll.

Nä nu ska jag tvätta av smink och sova.

natti natti

Trött men skön dag + en sjuk son

Natten tills idag har varit tuff. Hogge har hostat och snörvlat hela natten. Snurrat runt som en torktumlare. Har dock inte temp över 38 vilket innebär att vi slipper åka in med honom till sjukhus i nuläget. Har varit ock tränat i kväll. En mycket roligt pass och svettigt, När vi kom hem lagade Tomas mat och jag och sonen lekte lite. Hogge fick smaka på kebabsås. Mums vad gott han tyckte de va:



Nu sover han gott. Jag ska snart krypa ner jag med under täcket. Är en aning trött efter få timmars sömn och tidig uppstigning. Börjar 06.30 i morgon me.

Natti natti

Ny klippt!

Ligger i soffan och slappar. Hogge sover sen en stund tillbaka. Efter jobbet var jag klippte håret. Toppade bara för jag ska spara ut de hade jag tänkt om jag orkar. Efter frissan åkte jag hem och lagade tacogratäng och sen duschade och badade jag och sonen.

Ska snart kolla på Greys.

hej svejs

Lite trött men glad

Är lite trött efter den långa arbetsdagen men glad. Firandet av fritidshemmets dag gick som planerat. Strålande bra i ett strålande väder. Mötet i kväll med personalen på skolan var också till belåtenhet. Känns som vi har mycke att ge inför de kommande läsåret och de månader som är kvar av de gamla. Nu ska jag krypa ner brevid sonen. Har är fortfarande vaken. Mysigt att gosa lite.

Natti natti

Inte många dagar kvar!

På fredag den 15 maj får Hogge gå och stå igen. Han har inte gjort de sen den 23 februari. Nästan 12 veckor. Ska bli skönt för i nuläget vill han ställa sig upp vid stolar och sånt men vi får hindra honom.

I kväll har jag och sonen haft en myskväll. Först åt vi en god gryta med färsk pasta som Tomas lagat. Sen gick vi en promenad ner till campingen och sjön.Vi stannade till på en lekplats och Hogge gungade med stor glädje. När vi kom hem badade sonen och jag tog mig en långdusch. Nu sover han gott sen 1 timma tillbaka och jag ska packa inför morgondagen.

I morgon är de fritidshemmets dag och vi ska ta med alla 55 barnen på en bussresa till Önums friskola och fira den tillsammans med dom. SKoj. Sen hemma igen vid 16.30 och då blir de en snabbdusch och lite käk sen tillbaka till jobbet igen för arbetsmöte fram till 20.30. Fullspeckad dag!

Nä nu är de dags att fixa lite.

kram kram

Söndags mys

I morse åkte jag och jobbade  i några timmar. Var 4:e helg är de min tur att handla frukost och mellanmål till Fritids. Tomas och Hogge mötte upp och sen åkte vi till mitt jobb, jag packade in varorna och Hogge kollade på hönorna och fiskarna. Sen bar de av mot Väla och familjemiddag med nästan hela familjen. Fullt ös hela dagen.

Nu har vi sovit gott i en timma och jag ska åka och träna och Tomas och Tjabo ska på fotboll.

I morgon är en ny vecka. Fullt upp varje dag och kväll. Men helgen som kommer är lugn. SKönt de.

Tjingeling

Lycka!

I dag har Hogge inte visat något tecken på feber. Skönt! Var på stan på förmiddagen och åt frukost sen shoppade vi lite. Hogge fick sandaler, jag en helt underbar klänning som satt som ett smäck, och Tomas en luvtröja som han länge sucktat efter:



Hogge handlade även lite nya leksaker för sin hundralapp i spargrodan:



En lycklig kille med en litet mini zoo.

Nu ska vi äta lite lunch - pytt i panna. Sen blir de fotboll för Tomas del och jag och Tjabo ska leka en stund. Vid 16 drar vi ut till Lillsyrran för en titt på deras nya hus och en fika. Kvällen tillbringas hemma i soffan med grillat,vin och Robinson.

Kraaaaaaaaaaaaam

Helg!

De känns att man har jobbat en hel vecka - 5 dagar. Har inte gjort de på över 1 år. Men kul har de varit. Är lite trött. I kväll har jag och Hogge kollat på Tomas match och Hogges morfar kom och gjorde oss sällskap. Nu ligger jag i soffan och har nyss sett klart på förra veckans Robinson som jag missade då vi var i Falkenberg.

Hogges CRP låg på 30 i morse och han har lite feber. Har han även feber i morgon så ska vi åka in och kolla CRPn igen. Har den då stigit så får vi ev byta pencilin sort.

Nu ska jag gå och borsta tänderna och sen soooooooooooooooova. Morgon dagen inleds med en frukost på stan om vädret är fint. Sen ska vi förhoppningsvis åka till lillsyrran och kolla in deras nya hus.

Kram på er alla trogna läsare

Fullt upp och sjuk son!

I går var de fullt upp. Städade lägenheten när jag kom hem från jobbet. Tomas hade damsugit så de gick rätt snabbt. Sen gick jag och Hogge och handlade lite grejer till tjejmiddagen. När vi kom hem var han lite hängig så jag tog tempen. FEBER!!!!! Åkte in till jouren vid 21 när Tomas kommit hem. Satt till 23.15. Läkaren kom fram till urinvägsinfektion. Hemma vid 23.30. Somnade vid 0.30 och upp vid 5.30. Helt slut. Hade frilufsdag med skolan men vid 12.30 åkte jag hemåt och la mig och sov en stund med resten av familjen, Hogge var nu feberfri. SKönt. Grejade i ordning inför tjejmiddagen och vid 18 kom dom mina kära vänner. Tack för att ni finns!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu har de åkt hemmåt och jag har diskat och städat undan. Hogge har feber igen. SUCK! Tomas ska åka in med honom i morgon igen och kolla CRP för de gjorde de inte igår. Hoppas vi slipper åka till Göteborg.

Nu måste jag komma i säng.

Natti natti


12 timmars arbetsdag över!

Nu sitter jag vid köksbordet och tar ett glas mjölk och smörgås. Lite seg efter dagens jobb. Har nyss sövt sonen efter en mysig dusch och lite lek tillsammans. Ska snart krypa ner brevid honom och kolla på DH.

Kram kram

Ny vecka!

Då var måndagen avklarad. Putsade alla fönster när jag kom hem från jobbet. Sen tog jag och Tjabo en promenad och besökte en vän till lillsyrran som håller på att renovera en lägenhet. Vad snygg den var! När vi kom hem blev de falukorv och makaroner. Hogge åt nöjt. Sen tog vi en långdusch och nu sover han gott sen 1 timma tillbaka. Jag sitter här vid datorn och väntar på att bilder ska laddas ner för beställning. 180 st.. Så nu har man en del att sätta in vårt album och Hogges.

I morgon jobbar jag 12 timmars dag. Känns si så där just nu men när man väl är på jobbet så går de bra. Vi ska göra ordning skolgården imorgon tillsammans med föräldrar till barnen. Barnen kommer bli så glada när de får se sin nya gunga på onsdag.

Kram kram

En underbar och rolig resa!

Nu är vi hemma sedan några timmar tillbaka och första maskinen tvätt är upphängd och väskorna upp packade. Hogge leker med Tomas i sitt rum, Har fått lite dåliga sov vanor på semestern. Sena kvällar.

Vi åkte vid 8 i fredags morse som planerat. En bit utanför Göteborg stannade vi och tog en fika:



Sen shoppade vi loss på Ullared hela dagen och checkade in på hotelet vid 15. Vi fick fantastiskt fina rum med utsikt mot havet. Fast att vi bokat andra. Undra vem som fixat de????????



Vi gottade oss i solen hela em och Hogges kusin badade tom i havet. 15 grader varmt/kallt.



På kvällen åt vi en god middag på hotellets restaurang.





Hogge fick tom prova att dricka ur vinglas.

På lördag fm gick vi fram på stan och tog en fika på ett mysigt cafe:





Eftermiddagen tillbringades på hotellets spaanläggning. Hogge badade i pool för första gången i sitt liv. Han var som en fisk i vattnet och njöt varje sekund.



På kvällen firade vi Håkan rejält med smarrig buffe och gott vin:





I dag vaknade vi inte förrän vid 9 och frukosten stog serverad fram till 12 så vi tog de lugnt. Vi behövde inte lämna rummet förrän vid 18 i kväll men vid 11 tyckte vi alla att de var dags att bege sig hemåt. På vägen hem stannade vi i vackra Allingsås och tog en fika och barnen fick mat.

Tusen tack Håkan och Ingbritt för en underbar resa. Vi är så tacksamma. Tack ocskå Pernilla med familj för ert trevlig sällskap.



Nu ska jag krypa ner hos min älsklingar. Natti natti. Dock inte så trött men skönt med många timmars sömn inför en ny jobbvecka.

kram på er

RSS 2.0