Morgon pigg son!

I går kväll spelade vi miljonbingo och jag vann. Dock inte en miljon men i alla fall 100 kr. Ska om en stund gå fram på stan och hämta ut dom. Tomas och Hogge är på Rudensköldsskolan med massa barn och föräldrar. Tomas kompis har hyrt de så att barnen kan leka av sig lite.



Tre nätter i rad har Hogge sovit oroligt och vaknat och varit ledsen. Vet ej vad de beror på. Men han vaknar pigg som en mört vid 7.30 och en annann är ju trött som en ????? kom inte på något bra djur. Sengångare kanske.

Nä nu ska jag röja hemma lite och sen gå fram en sväng.

Om vi inte hörs innan de nya året så får jag önska gott nytt år till alla er som läser.

Till familjen Nordal: Vi har tyvärr inte blivit smartare trots att vi satt i en skolbänk i går.....

kram kram

Hemma!

Nu är vi hemma efter en dag i Jönköping. Åkte vid 8.30 och var framme vid 10.15. Shoppade loss på ikea och fick tag i de mesta som stog på listan, Dock inte några spottar till taket och mattor. Efter en mysig lunch på IKEA åkte vi vidare till Jönköpings lassarett. Där träffade vi fam Nordal och Hogge och ALice lekte för fullt och vi fikade. Vid 15 styrde vi V 70 hemåt och var hemma igen vid 16.45. Nu har vi packat upp och ätit. Tomas gör sig i ordning för att åka på bandy och jag och sonen ska bara vara hemma mysa.

I morgon är det sista dagen på de här året som jag måste säga har varit de lyckligaste i mitt liv de finns många som man vill tacka för de men ingen nämnd och ingen glömd.

KRam på er alla där ute

En dag på stan!

Är hemma efter en heldag på stan. I fm gick vi till Lidkopia för att beställa en tavla på Holger.
Han som hade hand om de var ledig så vi får ta de i slutet av nästa vecka. Sen gick vi till Hjertbergs för att handla och hämta ut ett rek brev. Vi träffade Lucas och svågern Marcus och vi åt lunch tillsammans. Efter god biff med brunsås handlades de inför veckan som kommer. I kväll ska de bli hemmagjort kebab, Mumsigt gott. Jag och Hogge fortsatte fram till stan för att köpa strumpbyxor till mig och skor till honom:


Tomas mötte upp och vi gick en sväng till Intersport och stadium.

Var redig i går och satte äntligen in Holgers kort från sjukhusvistelsen i våras:


Nu ska jag sätta in massa papper i pärmen för 2008 för snart är de 2009 och då blir de ny pärm med viktiga papper.

Tjingeling

Röja!

I dag har vi röjt rejält i Hogges rum och fått ner mycke i källar förrådet. Har dock en hel del kvar men de tar vi en annan dag. Nu i em har vi gått en sväng och om en stund ska jag göra mig iordning och gå ut och äta med mina gamla barndomsvänner från skolan. Ska bli mycket kul.

I morgon ska vi gå på stan och fixa massa grejer. På tisdag tar vi bilen till Jönköping för ett besök på IKEA och fam Nordal. Ska bli toppen skoj att träffa dom igen.

Dags att duscha!

hej svejs

Kryper för fullt!

På 10 månaders dagen i går så släppte spärren för Hogge nu kryper han för fullt. Han kör även gåvagn så de ryker:



I dag har vi varit framme på stan en sväng men gick hem ganska snabbt, de var så mycke folk. Under em sov jag och Hogge nästan 2,5 timma så skönt. När vi vaknade så damsög jag lägenheten och Tomas skurade golv. Sen åkte Tomas på fest och jag och Hogge tog en promenad och handlade ingredienser till kvällens mat. Varma mackor med tonfisk, purjolök och cayenne peppar.

De ligger nu i min mage och Holger sover sen en stund tillbaka. Kl 20 kryper jag ner i soffan och kollar på tv och bara slappar.  Imorgon ska vi röja i källarförrådet. När vi flyttade in så ställdes de bara ner saker där och vi måste stuva om de lite så vi får plats med mera saker. Finns ju endel kvar i HOgges rum.

Kram kram

En ny tv!

Jippi nu har vi tv i sovrummet. De blev en 32 tums LCD tv från samsung. Så snygg och superbra bild. Är nyss hemkommen från mataffären och ska laga till fam Nordals kräftsoppa. Mums. Var lite sugen på att gå ut och dansa men jag kände sen att jag håller mig hemma med familjen. Hostan är inte riktigt bra och i morgon är Tomas borta både på fm och kväll och då behöver jag vara utsövd för att orka med söta sonen och en sväng på stan.

Nu ska jag sätta in kort i fotoalbummet och sen pappren i pärmen.

Kram kram

Rea!

Tomas lagar frukost och sen efter att den har intagits ska vi pälsa på oss och åka på rea. Nu var den visst klar.

Hej så länge

Rea!

Tomas lagar frukost och sen efter att den har intagits ska vi pälsa på oss och åka på rea. Nu var den visst klar.

Hej så länge

Jul mys hemma!

Sitter och slappar efter en dusch. Dagen har flytit på som planerat och nu har vi landat hemma skönt. Tomas lagade en supergo middag och nu är vi mätta och belåtna och kollar på allsång på skansen. Hogge sover gott.

Morgondagen är tom av aktiviteter. Kanske en sväng på stan för att kolla på tv till sovrummet. Vi vill ha en 32 tums platt tv.

Nä nu ska jag lägga mig i soffan.

kram kram

Mysig julafton

Vilken mysig julafton de var igår. Vid lunch åkte vi ut till Holgers farmor och farfar och myste där hela em och efter Kalle anka kom Tomten på besök. Hogge fick så många fina julklappar och vi me:







Sen åkte vi ut till moster Maria med familj och där hade hela syskonskaran med familjer samlats och mormor och morfar. Vi hade knytkalas med div julläckerheter och sen kom Tomten på besök:





Här är hela kusinskaran samlade:



När alla paket var uppackade var de dags för turnering i Wi. Marcus dominerade och vann både i skjutning och bowling. Vid midnatt åkte vi hemåt nöjda och belåtna efter en fantastisk kul och mysig dag och kväll. Vi är så tacksamma för allt fint som vi fått med de finaste av allt är att alla var med och att ingen var sjuk.

Nu ska vi snart styla om för lutfiskmiddag hos Hogges faster och farbror med familj. I em blir det kakkalas hos min faster/fadder Ingrid. I kväll ska vi bara vara hemma och njuta av julen och ev baka lite knäck.

kram kram

Traditioner

Kom nyss hem från mor och far. Har traditionsenligt klätt julgranen och luktat på julskinkan. Tomas är på Herrmiddag som han brukar dagen innan julafton. Hogge sover gott och jag ska lägga mig i soffan och kolla om de är någon nice på tv.

God jul på er alla! I morgon kommer tomten om ni har varit snälla ;)


Jul mys

Siiter ny duschad vid matsalsbordet och bloggar. Har nyss ätit flygande jacob och tatt ett glas rött. I ugnen är skinkan och i storarummet står julklapparna klara att delas ut:





Om en stund är de julmys med Ernst på tv. Julstämningen är här och ska förhoppningsvis stanna några dagar till. På golvet sitter en superglad och gullig son som leker för fullt och kryp stegen är inte långt borta.

Hoppas du som läser njuter lika mycket av livet som vi.

kram på Er!

Lite bilder

I går var de svårt att lägga in bilder på bloggen. Hade för dålig signal från modemet, men nu finns de några,

Ska dra fram på stan en sväng och shoppa de sista innan julen.

Hörs senare

hej hej

Lite bilder

I går var de svårt att lägga in bilder på bloggen. Hade för dålig signal från modemet, men nu finns de några,

Ska dra fram på stan en sväng och shoppa de sista innan julen.

Hörs senare

hej hej

Hektisk helg!

I går var vi på stan på förmiddagen och jag shoppade ett par underbart sköna jeans i Annika Falks affär. Har kollat in dom länge men nu slog jag till. På em åkte vi till Jula och Coop en sväng.

Kvällen tillbringades ute i Gillstad hos syster och familj. Vi åt en god middag och kollade på Dansbandskampen. Attans att Scotts inte vann. Men de är ju lika bra för de.



I dag har vi traditionsenligt åkt ut i skogen och letat gran och grillat med hela tjocka släkten.




Em tillbringades hemma hos Tomas syster med familj och släkt. Holgers kusin fyllde 4 år.


Just nu bakar jag bröd och försöker blogga samtidigt. Hittills går de fint fint. Bara en brödkaka kvar nu att slänga in i ugnen. Sen har jag ett berg med disk att ta hand om innan de blir en skönt dusch och dags att lägga sig.

I morgon får jag och Hogge besök av farmor och faster och lille Oskar. De kommer på em så på fm ska vi inte göra någonting, Bara vara hemma och njuta av julstämningen som faktiskt sakta börjar kännas i kroppen.

Kram kram


Tillbaka tillfälligt!

Hej kära läsare. Har fått låna ett mobilt bredband tills telia har installerat de riktiga. Tack kära syster och svåger för detta.
Lite uppdatering.

Flytten i lördags gick alla tiders förrutom att Hogge spydde hela fredagsnatten så han var lite trött på lördagen. Tusen tack alla som hjälpte till att bära och att packa upp. Lite bilder från flyttdagen:









På lördag kväll började både jag och Tomas att känna oss lite dåliga vi med så Tomas struntade i att åka på julfest med sitt jobb. Tur var väl de för på söndagen turades vi om att besöka toaletten. Min snälla syster Veronica städade ur den gamla lägenheten åt oss vilket var mycket skönt.
Måndagen tillbringades i soffan med en pigg son som körde racet i gåstolen.

I tisdags började vi bli bättre och Tomas åkte och jobbade. Jag packade upp de mesta i kök och vardagsrum. Så nu har vi "bara" 20 lådor kvar i Hogges rum att packa upp. Så här ser de ut nu:









I onsdags var kusinen Mira här och lekte med Hogge. De har hittat en favorit lekplats - hallen:



I dag har vi varit på 10-månaders kontroll med Hogge och han kunde göra allt som en 10-månaders ska kunna och han hade faktiskt gått upp trots att han har varit dålig en vecka och inte velat äta så mycke.

Nu ska jag ta mig en dusch och styla om för om en stund ska vi på julavslutning med mitt jobb.

hej så länge


Första flyttlasset!

Nu har vi fått nycklarna och pappa och Tomas har kört några flyttlass med lådor, väskor och julsaker. Jag och Hogge har satt upp adventsljusstakar och stjärnor samt pyntat med lite blommor

Så här ser den ut den nya lägenheten:


storarum


kök


sovrum


Holgers rum


Hall



Toa

Ska snart ta mig en dusch och sen stryka klänning tills i morgon då jag ska på julfest med jobbet. Men på dagen ska vi hinna med ett besök på babycafet med luciatåg och  fika.

Natti natti

vet ej när jag kan blogga nästa gång. Har som sagt inget inernet än i den nya lägenheten.

kram

Kusin mys

Mira och Frida var här och åt lunch med oss idag efter babycafe och 1 timmas promenad i snön.





I em har  jag packat rejält. I morgon går det första flyttlasset. Då kommer min pappa hit och vi ska köra lådor och väskor.

Nu ska jag se på Top model. Tänkte oxå berätta att mitt bloggande kommer att upphöra under en tid. Telia visste inte hur länge de skulle dröja att få igång internet. De hade tydligen kö just nu vad de nu innebär.

kram kram

Flytten närmar sig!

I morgon får vi nycklarna till den nya lägenheten. Men vi börjar nog inte flytten förrän tidigast torsdag. I dag har jag och Hogge besökt Terese och  Vera och träffat de andra i föräldragruppen. Barnen växer må jag säga de är så söta nu när de leker. I kväll har vi packat rejält. Nu är de bara lite kökssaker, blommor, lampor, toalettartiklar och hallen kvar. De tar vi på torsdag för i morgon är de träning för oss bägge två.

Ligger nu i soffan och slappar och kollar på Desperate. Grymt skönt.

Nu är snart reklamen slut.

Hej hej 

Lugn måndag

På fm idag åkte vi upp till Sara och hon klippte mig. SKönt att få lite frisyr igen. Efter lunch slocknade både jag och Hogge. Vaknade av att morfar/pappa Bengt kom med mera flyttlådor. Har nu packat ett gäng till. De känns som sakerna aldrig tar slut. På onsdag får vi nyckeln och sen ska de börjas flyttas. Den stora flytten går på lördag.

Nu ska jag leka med sonen. Ikväll blir de träning och sen god middag med sambon och sen lite mera packning. Kanske en sväng vid tvn också.

kram kram

Vilket bröllop!

Sitter i soffan och slappar är lite seg efter bröllopet i går. De var så vackert och stämningsfyllt och kul. Tusen tack Sara för håruppsättning, smink och lånet av klänningen.

Lite bilder


Delar av familjen samlad innan vi åkte till kyrkan








Nu ska vi snart åka ut till Väla och hämta våran lille söta son. I em blir det packning och sen mys till dansbandskampen.

hej svejs

Skönt med helg!

Idag har vi varit på babycafe och sen blev de en lunch med kompisen Sara. Väl hemma igen kom Hogges mormor hit och passade honom medans jag och Tomas körde ett stort lass med saker till tippen, SKönt att bli av med detta.

Nu kollar jag på idol och i morgon är det dags att gå på bröllop. Riktigt kul.

kram kram

En lugn och skön em

Har nyss fått i oss lunch både jag och Hogge. Nu sitter jag och smuttar på en kopp kaffe och en bit choklad till. På fm besökte vi öron doktorn och han tyckte att Hogges öron så mycket bra ut.

I em ska vi bara vara hemma och ta de lugnt, Ska ev packa en låda eller två. Kvällen kommer tillbringas hos farmor och farfar,

hej svejs

Brun!

Då vart man lite brun igen. Stack och solade innan träningen och de hade bytt rör idag så jag fick rejält med färg. Känns skönt när man sak visa lite hud på lördag på min kusins bröllop. Fick besök i em av svärmor och hennes väninna. Hogge fick jättefin skjort och slips. Perfekt till alla kalas i jul.

Nu sitter jag proppmätt i soffan och ska ta mig ann och packa en låda eller två. Hogge sover gott och Tomas är och tränar. Skulle vilja vräka på men någon bra cd på stereon men vill ju inte väcka sonen.

Dags att sätta igång.

kram kram

Bakar tagen

Ligger i soffan och kollar på Desperate house wife. Har nyss tagit ur en saffrans kaka ur ugnen, Super lätt recept som jag fått av min syrra:

 Virrens julkaka
Vispa
3 dl socker
3 ägg

Blanda ner
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokt vatten (blanda i en påse saffran)

Baka kakan i en smord och bröad form i 175 grader i 30 minuter.

Jag hoppade över en vanilj blandning som hon hade i mellan.

Nu ska jag fortsätta att kolla på tv.

kram

Mera packning!

Var hos läkaren med Hogge i fm. De var visst ögonen som skulle kollas idag. Trodde de var öronen. Som tur var tog jag med mig remissen och såg de när vi kom till sjukhuset. Han skelade inte tyckte doktorn så vi var välkomna om 1 1/2 år  för att kolla de igen. Vid lunch åkte vi till Tomas och åt med honom sen träffade vi föräldragruppen och de andra barnen.

I em har det packats många lådor till. Vad grejer vi har. De känns som de aldrig tar slut. Lite bilder på kaoset som vi lever i just nu:







Hälften ska slängas men vi har inte hunnit åka ut till Kartåsen än.

Väntar nu på att Tomas ska komma hem. Han är och fixar med våran nya bil som vi får om 2 veckor. När han kommer hem hoppas jag att jag kan åka sola sen blir det handling och matlagning, Inte planerat vad vi ska äta än med de lutar åt pasta med någon god sås.

I nuläget är de skönt att Hogge inte kryper eller går för då hade han rivit ner allt som fanns.

Nä nu ska jag packa vidare.

Tjingeling


En dag att fira!

I dag blev de klart att jag fick tjänsten som arbetslagsledare på mitt jobb. Riktigt kul. Det firade vi med hemmagjord plankstek och ett glas rött:



Har även hunnit med ett pass på friskis och skrivit alla julkort. Nu ska jag ta mig en dusch och sen ska jag kolla på tv tills jag somnar gott. I morgon ska vi till läkaren med Hogge för att kolla hans öron. Han hade ju öroninflamation för ett tag sen och då vill de kolla upp om de har påverkat hans öra något. Sen blir det träff med föräldragruppen den här gången på pingskyrkans cafe.

dags att duscha

kram kram

RSS 2.0