Disco fest!

Har nyss vaknat. Skönt att duscha ur all spray och glitter ur håret. Vilken toppen kul fest de var igår. Har inte skrattat och dansat så mycke på länge.







Har många fler bilder men vill inte lägga ut dom på nätet har ju ej frågat dom som är med.

Holger sov hos mormor och morfar inatt och det hade gått bra.





Nu ska vi äta frukost och läsa söndagstidningen. Ska åka ut och hämta sötisen vid 12. Längtar så in i bomben att krama och pussa på honom.

Hej svejs!

Sjuk igen!

Vår älskade son är sjuk igen. Tog tempen efter en mysig em lur med hela familjen och han hade 38,2. Avvaktade men den bara steg. Fick tid 17.20 åkte in och på rekord tiden 18 minuter så hade de gått igenom hela han och hunnit ta massa prover. Återigen visade proverna inget tecken på infektion så det var bara att åka hem igen och ge honom alvedon och avvakta. Känns så där inför i morgon då vi ska på en super kul fest och lämna bort Hogge över natten för första gången.

Men nog om de. Har nu ätit en strålande god middag med kött, potatis och sås och en mumsig tomat salsa al la Tomis. Har dessutom det högsta budet i nuläget på ett parhus i Villa Giacomina. Håll tummarna för oss. Vore så gött att komma ner på markplan och få lite mera yta och ett rum till Hogge Pogge.

Nu ska jag sätta på en film och slappa lite. Hogge ligger och sover med Tomas som tittar på Hockey.

Hoppas du som läser har en skön fredags kväll.

Tjao!

90 års kalas

Tänk om man själv kommer bli så pigg som Elsa 90 år - Holgers farmors faster. Har i kväll firat henne med släkt och vänner.



Så här fina var vi på kalaset Holger i sin nya skjorta och jag i min nya klänning



Elsa med Hogge och Axel små söta kusiner.

I morgon är det fredag och helg igen. Dagen ska inledas med städning av lägenheten om inte Holger tar sovmorgon. Vid 11 är det baby cafe och fika. På em ska vi åka och hälsa på farfar på hans nya jobb. Kvällen blir lugn och skön med något gott att äta.

Nu ska jag läsa lite andra bloggar och invänta Hells kitchen.

Hej svejs

En fartfylld vecka

SItter i soffan och har precis ätit tacosallad. Holger och Tomas är ute hos farmor och farfar. Tomas kör cross och Holger myser förmodligen med resten av familjen. Har i kväll haft en kväll bara för mig själv,  Det har varit en hektisk dag med baby cafe och lunch på stan och div inköp inför festen på lördag. Tomas skjutsade mig till Bowlinghhallen där solade jag i 20 minuter. Frida hämtade upp mig och vi körde gärnet på Coren. Om en stund när jag bloggat klart så ska jag ta mig en dusch och lägga ansiktsmask och slappa till Projekt runaway -  mitt favo program.



En svart klänning blev de. Den satt som ett smäck men var dyyyyyyyyyyyyyyyyyyr.....

Tur att Tomas har rabatt.



Örhänge och vantar som matchar skorna som jag redan hade.

Det blev en söt skjorta till Hogge oxå. Ingen bild på den tyvärr. De blir i morgon då den hänger på tork nu eftersom han ska ha den på kalas i morgon.

Vår älskade Holger fyllde för övrigt 6 månader igår ett ½ år är han redan. WOW vad tiden går.



Nä nu måste jag hoppa in i duschen. 

Tjingeling



Lissebergs resa

Nu är det söndag kväll och vi är hemma efter ännu en resa till Lisseberg. I strålande väder och ganska lite folk träffade Holger  kaninen och han tyckte den hade mjuka tassar.



Att spela på choklad hjul är roligt tycker vi i hela fam Landh. Tomas vann center choklad och Pernilla stjärnvinst på choklad hjulet med mars, snickers mm.



En av favorit åkattraktionerna för Axel är farfars bilar



Men flumeride blev den nya favoriten. Han åkte den minst 3 gånger.

Det blev en del tävlande oxå. Tomas fick se sig besegrad i sillkastningen. Men i ägg och bollrkastning vann han lätt. Ytterligare 2 gosse djur till Holgers samling.

Nu ska jag snart pumsa. Veckan som kommer är fylld av aktiviteter för oss alla. Veckan inleds men 6-månaders kontroll för Holger och sen lunch i Väla hos mormor och morfar och kusinen Mira.

Hoppas du som läser har haft en skön helg

kramisar


Lite av varje!

Gårdagen var en fullspeckad dag. Tillbringade fm på mitt jobb med skolstart och traditionellt tårtkalas. Så kul att träffa alla igen och Holger använde gärna sitt stora leende för att charma alla. Fortsatte sen min färd till Stadsträdgården och en mysig sångstund på Baby cafet. När man går där ifrån så har man alltid ett stort leende på läpparna. Personalen och lokalen är så inspirerande och glädjefylld.

Både Frida och Pernilla hade ringt  när jag styrde vagen mot hemmet. Ringde upp Pernilla först som var sugen på fika på em men jag kände att vi inte hann med eftersom vi skulle åka till Väla senare. Blev en lunch med Frida i stället. Kycklingspett på 3 B som jag varmt kan rekommendera.
Gick en sväng till Brio och gick där ifrån några hundra lappar fattigare, Inhandlade en filt och ett örngott till vagnen. Har ju som jag berättat och visat tidare plockat bort insattsen i vagnen och då måste den ju stylas upp lite.

Em och kvällen gick i fotbollens tecken. Åt kvällsmat hos mor och far och sen åkte vi upp till Mellbyvallen. Grabbarna vann och Tomas gjorde ett mål. Holger sov hela kvällen. Hade inte hunnit med de under dagen.

Väl hemma fastnade jag framför en fransk film. Upptäckte inte att den var fransk förrän i slutet för jag låg i sängen med Hogge och hade ljudet avslaget. Grymt bra faktiskt.

Dagen i dag har vi spenderat på Örslösa IP och fotbollsturnering. Skönt att titta på och se alla andra springa som dårar. Efter lunch hemma och 1 timmas sömn åkte vi ut till Pernilla med familj för att lämna Holger. Dags att äntligen få se på uppföljningen av Arn. VIlken film de var. Har inte lippat så mycke sen Holgers sjukhusvistelse. Grymt bra. Måste ses.

När vi kom för att hämta vårt underverk så stog bordet dukat med en fantastisk god fläskfile gryta med ris. Ett glas rött slank ner oxå. Holger fick sin gröt och sen kände vi ifam Landh att det var dags att åka hem och mysa och packa. För i morgon bär det nämligen av till Göteborg och Lisseberg. Ska dit med Pernilla med familj. Vi älskar verkligen att gå där och bara njuta av stämningen och folkmassorna.

Holger sover gott brevid mig i sängen och jag ska krypa ner och sova jag me.

Natti natti alla ni kära läsare

I bakar tagen

Idag har jag bakat bröd. Holger sov gått på fm och dp satte jag i gång. Blev 6 fina brödkakor. Har tröttnat på det köpta brödet i affären. Dessutom är det ju svindyrt med bröd.



Nu ska jag ta mig en dusch sen blir det lunch för Holger och mig.

Eftermiddagen hade jag tänkt att vi ska tillbringa ute på en långpromenad. När Tomas kommer hem ska vi åka titta på en bostadrätt uppe i Stenhammar. Det är visning nästa vecka men vi ska kolla  var den ligger. I kväll ska jag och Frida köra ett pass på Friskis. Har haft ont i halsen några dagar men idag känner jag mig pigg och fräsch. Hogge har oxå piggat på sig och är feberfri idag.

Tjao!

En liten sjukling!

När man är sjuk så får man faktiskt ligga  i soffan och somna hos mamma och pappa!



Febern har lugnat sig lite och det känns som om pencilinet redan verkar.

Dags att äta en ny sorts soppa som vi hittade på recept.nu. Sen blir det dusch och projekt runaway i 2 timmar.

Tjingeling

Öron inflammation

Vår käre son har fått öroninflamation. När vi är inne hos sjuksköterskan och väger och mäter honom så rinner de ur hans öra. Skönt att få veta vad som är orsaken till febern. För övrigt så vägde han över 8 kg och hade blivit 67 cm lång.

Nu har han somnat gott i sin säng och jag slappar till os. Väntar på att sandra ska komma och låna en klänning. Sen kommer jag nog oxå krypa ner under täcket. Lite trött efter 2 nätter med lite sömn.

Hej svejs

En sjuk liten son!

Holger blir inte bättre. I natt har han haft hög feber och sovit bara några timmar. Både jag och Tomas var vakna nästan hela natten. Svårt att sova när ens älskade lilla son är så sjuk. Idag är febern lika hög och han vill inte äta så mycke. Har fått en tid på sjukhuset kl. 13.30 för att träffa läkare.

Lilla syster Frida och kusinen Mira var här på ett litet besök vid 11.30. Frida hade klippt och färgat håret super snyggt.

Nu ska jag packa skötväskan och sen åka och hämta Tomas. Håll tummarna att allt går bra.

kramar kramar

Holger har fått sina första skor!

Idag när jag och Hogge låg och vilade kom farfar Håkan på besök och överlämnade ett par skor till Holger - inte vilka som helts heller ett par LACOSTE. Tusen tack!!!



Holger gillade dom super mycke och vi me!!!!



Kvällen har vi tyvärr tillbringat på jourcentralen. När vi kom hem från en långpromenad så visade de sig
att Hogge har feber och då är det bara att åka till sjukhuset och lämna urin och crp prov.

Proverna visade att det fanns vita blodkroppar i urinen men crpt var lågt. Så ingen njurbäcken inflamation denna gång som tur var. Troligtvis bara vanlig förkylning och ev urinvägsinflamation.

Nu är vi hemma igen och jag ska nu ta mig en lång dusch.

kram på er alla där ute

Trevlig kväll med jobbar kompisarna!

I går åkte jag med mina jobbar kompisar på hemlig resa. Varje augusti så anordnar styrelsen en resa som kick off inför de kommande läsåret. Detta året gick resan till Spökhuset Grästorp. Vi fick vänta utanför ett stort gammalt hus och Marie knackade på dörren. Öppnade gjorde en läskig dam som visade in oss och vi fick sätta oss runt ett bord. Sen fick vi en och en gå en spökpromenad. Så läskigt att hjärtat höll på att hoppa upp ut. Medans några gick så underhöll hon oss andra. Både proffsigt och välgjort. Vid 20.00 tog vi bilen till Grästorps konsert hus och där väntade en dingnade buffé att närodlad mat annordnad av Gunnel i Grästorp. Efter många glada skratt och mysiga pratstunder återvände vi till Lidköping. Mina arbetskollegor för att planera läsåret och jag till min lilla underbara familj. Jobbet känns långt borta men ändå så nära pga alla goa kollegor.

Idag vaknade Holger med snuva och nysningar. Skulle fikat med en kompis på förmiddagen men hennes tös var oxå förkyld. Fick bli en fm här hemma i stället. I em ska vi på komma igång gympa med mamma gruppen. Ska bli skönt att träna lite och prata barn och annat skoj.

hej svejs

Att sjunga är roligt!

I helgen har det sjungits en hel del. På lördags em styrde vi vagnen till Stadsträdgården och allsång. Mycket skoj.



Holger är extra glad för äntligen får han sitta i vagnen!!!!!!



I parken träffade vi många vi kände och favorit sången var En kulen natt.

På vägen somnade Holger gott och vi gick en promenad ner till framnäs för att titta på alla coola hojar. Tyvärr blev man inte insläppt på området. Antingen var man tvungen att vara medlem i klubben eller åka på en Harley. Väl hemma igen fick vi besök av Virre och Christer. De skulle på bio. Innan de gick så käkade vi tacos och drack ur den sista flaskan rödvin från tysklandsresan.

Tidigare på dagen var vi och fikade med Frida, Andreas, Mira, Madde, Filippa, Billan, Ken, Juni och Set. Ett härligt gäng som trängdes bland Harley Davidsson folk och getingar.

Dagen idag har vi tillbringat delvis på jourcentralen. Holger har fått utslag på hela kroppen och det har bara blivit mer och mer. De trodde att det var torr eksem eftersom han badas varje dag. Vi fick en fet salv och blev det värre skulle vi kolla upp om han är allergis mot mjölk. För det kunde vara de me. Men redan nu har de blivit bättre.

Om en stund ska vi gå en långpromenad i Råda för att sen avsluta kvällen med kanske årets sista grillning.

Lite bilder på Holger:


Att bada är så sköööööööööööönt


Har nu lärt mig att sitta dock lite ostadig så mamma eller pappa måste sitta
brevid och fånga mig om jag ramlar


Att ligga på mage är inte kul men måste ske om jag ska lära mig att krypa


Att sitta på pappas axlar är toppen då ser man hela världen från ett annat
perspektiv.

Nu är visst Holger klar för avgång mot Råda och här sitter jag och bloggar.

tjingeling

Rejält drag i stan!

I dagarna har Lidköping verkligen levt upp. Folk, musik och motorcyklar överallt. En härlig stämning tycker jag. I går var vi framme på Hjulafton och Holger tittade med stora ögon på alla människor och fordon. När Herkules kom var ögonen stora som pingis bollar. Vi träffade både syskon, föräldar och Holgers kusiner. Kul kul...

Idag fredag har vi varit och sjungit på öppna förskolan. Super najs! I kväll styrde vi bilen till Järpås och kollade när Tomas spelade match  och vann med 4-3. Nu är vi hemma och har precis klämt i oss en halv pizza var. Det var länge sen vi åt de och det var verkligen gott.

Holger pratar nu för fullt och tycker om när man busar med honom. Speciellt när man kittlar honom och säger vov vov.

Nu ska jag ta mig en långdusch och sen krypa ner i sängen och mysa.

Hoppas du som läser har en mysig fredagkväll.

kram kram

En helt vanlig dag i mitt liv!

Så här kan livet som mamma se ut en vanlig dag:

kl. 06.40  Tomas säger hej då och lägger ner Hogge bredvid mig som är mätt och med torr blöja

kl. 09.00  Vi går upp. Jag badar Holger och smörjer in honom. Är han hungrig så får han mat annars sätter jag han i gå stolen. Han får där sin medicin.



Jag bäddar och äter frukost. Sen är det dags att greja lite som tex ta hand om tvätt , diska eller städa. Vi ringer pappa Tomas och berättar att allt är toppen!

kl. 11.00 Är det onsdag eller fredag så går vi till Musikskolan och öppna förskolan. Annars blir det en promenad med kanska moster Frida och kusinen Mira.

kl. 12.30 Dags för Holger att äta mat - biff stroganoff är en favorit

kl. 13.00 Dags för mig att äta lunch

kl. 14.00 Jag och Holger somnar gott i sängen

kl. 15.30 Holger väcker mig och vill ha lite välling

kl. 16.45 Pappa Tomas kommer hem och busar med sin son

kl. 18.15 Jag åker på gympa (två dagar i veckan)

kl. 19.45 Jag kommer hem till en mätt och belåten Holger som nyss har ätit gröt. Jag och Tomas äter något gott som han har lagat.

kl. 20.30 Jag duschar och lägger mig sen i sängen med Hogge och myser. Ibland så somnar han ibland är han vaken fram till vällingen. 

kl. 21.00 Tittar på Projekt Runaway (om de är onsdag)

kl. 22.00 Tomas ger Holger välling och vi somnar alla vid 22.30.

kl. 03.00 Jag byter blöja på Holger och ger han välling och tittar på OS

Idag torsdag ska vi börja stortstäda lägenheten. Ska ta mig ann toan och i morgon blir det stora rummet tillsammans med Tomas. Men nu ska Holger få mat är lite sugen hör jag...

hej hej


Första gympa passet!

Då har man äntligen kommit igång med träningen. Körde mitt första gympa pass på över 1 år i går. Jag tränade core och det var superkul. Jag och lill syrran ska träna i kväll igen. Då blir det gympa i stadsträdgården med friskis och svettis.

Idag har Hogge fått sin egen gå stol en självklar favorit redan nu.

hej svejs

Regnet öser ner!

Ligger i soffan och bloggar. Tomas och Holger åkte precis iväg på fotboll. Skönt att vara själv några timmar. Utanför fönstret så öser regnet ner. Lite mysigt faktiskt. Helgen har varit toppen. I fredags köpte vi med oss gott fikabröd och åkte ut till Väla för att överraska familjen med lite fredagsfika. På kvällen blev de en mini kräftskiva med jag, Tomas och Holger. Lördagen tillbringade vi i Vårgårda och Horla där Christer tävlade i triathlon och firade sin födelsedag. Mycket trevligt.





Christers lag kom 2:a riktigt bra kämpat. Själv kämpade jag med ett getingstick som gör ont än idag. Jag hatar verkligen getingar. Usch......

Idag har vi inte gjort så mycke sovit länge och gått en långpromenad längs sjön. Handlade mat på vägen hem så nu har vi mat för de närmaste dagarna.

I morgon är det dags för Tomas att börja jobba igen och jag och Hogge ska hem till en jobbarkompis och fika med hennes tre små pojkar.



En utklädd hogge pogge!

Hej svejs!

Lite uppdatering!

Semestern tillsammans börjar lida mot sitt slut. I tisdags åkte vi till Skövde för shopping och fika. I går var vi  hos Holgers faster med familj och fikade. Mycket goda muffins.
Det har blivit en långpromenad varje dag oxå måste verkligen ta tag i mina gravkilon. I dag har vi städat ur våra klädgarderober. Tänk vad mycke kläder man har som man inte visste att man hade...... dock en del som är lite för trånga...
Sen blev de match i WI. Tomas vann skjutspelet och jag bowlingen. Sen bar de ut på stan för lite shopping av present till Holgers fadder Christer som fyller år. Nu i em har vi varit och hälsat på min fadder som tyvärr ligger med brutet lårben. Hon halkade på ett berg när de var ute med segelbåten. Inte kul alls. I kväll ska jag och Holger gå en långpromendad sen hem och laga något gott till pappa Tomas. Något förslag någon??????

Holger mumsar nu och åter både gröt och annan mat som tex potatis, majs och morotspure. Skönt att slippa att äta välling så mycke. Han har även provsmakat banan, fruktkompott och äpplemos. Pappa Tomas ger han gärna lite smakprov på både glass och smörgås. En favorit är youghurt.

Tja!

Vilket busväder!

Sitter inne och myser med Holger efter två blöta promenader. En i råda där Tomas oxå var med så att jag kunde gå med stavarna. Orkade inte springa... sen åkte vi ock köpte lunch på ett mysigt litet fik på Skaragatan tror att de heter Vickis jag minns inte. Supergoa grillade smörgåsar med färskost med lax eller svamp. Vi fick med oss ett smak prov på en muffins oxå den var mumsig. I em har vi slappat i sängen och läst.

I kväll spelar Tomas fotboll men jag och Tjabo valde att vara hemma och han sitter just nu och leker med sin nya bok från Libero. Var och hämtade ett gåvopaket som man får när barnet är ca 6 månader.

När Tomas kommer hem ska vi laga kräftsoppa. Mums och kolla på Ernst.

Hoppas du som läser har det gott trots att de blåser och regnar.

Hej svejs

Lite sightseeing

Festen i lördags med Tomas lag och respektive var super nice. Att lämna bort Holger några timmar gick bra. Saknade dock honom enormt mycke. Blev  inte så mycke sömn natten till söndag för Holger somnade inte förrän vid 01. Så efter frukost igår så la vi oss alla tre och sov gott i nästan 3 timmar. Sen åkte vi till Herrtorpsqvarn och åt en mycket god räksmörgås och hembakad bondkaka.







Sen shoppade vi loss på Coop i Skara och åkte hem och gick och hyrde filman 16 blocks med Bruce Willis. Den var toppen bra. Tomas grillade smaskiga kycklingfileer och jag och Holger tränade på golvet. Jag mage och han på att sitta och krypa.


Idag måndag har de inte hänt så mycke än. Tomas har nyss städat sin garderob och jag ska snart ge mig ut i löparspåret. I kväll ska vi åka till Källby för Tomas ska spela träningsmatch.

hej svejs

Mysig kväll hos mor o far

Idag har vi varit på Svalnäs och stekt oss. Så mycke getingar.... gillar de inte alls. Sen åkte vi hem och Tomas packade inför fotbollslägret i helgen. Vid 17 körde jag ut honom till Mellby vallen och jag och Holger styrde volvon till Väla för lite mys med släkten. Holger fick där pröva på både att sitta i gå vagnen och traktorn:







Nu har Holger somnat gott och själv ska jag mysa med filmen 27 dresses.

I morgon ska vi åka och titta på Tomas när han spelar match och på kvällen ska jag åka ut till Mellbyvallen för grillning med grabbarna i laget med respektive. Holger ska vara hemma och mysa med farmor och farfar.

TJA!

RSS 2.0